U Industrijski park Nova Gradiška na studijsko putovanje došle su studentice sa Ekonomskog fakulteta u Zagrebu u pratnji doc.dr.sc. Ivane Kovač

Studentice, profesorica Kovač, direktor IPNG-a Adam Đanić i suradnici obišli su postojeći poduzetnički inkubator i gradilište Tehnološkog inkubatora, dosad najvećeg projekta Industrijskog parka. Adam Đanić i Sandra Petrović održali su predavanje na temu iskorištavanja EU sredstava kroz dosadašnje projekte IPNG-a. 

– “Kolegij transfer tehnologije koji se izvodi na Ekonomskom fakultetu oblikovan je na način da poveže teorijski i empirijski dio, koji studenti stječu prilikom sudjelovanja na nastavi, te s druge strane praktični dio koji dobijemo ovakvim posjetama. Sam transfer tehnologije predstavlja proces prijenosa tehnologije, znanja, vještina i metoda proizvodnje među glavnim sudionicima su i Vlada i gospodarstvo pa i Sveučilište. Kako bi se osiguralo da su znanstveni i tehnološki razvoj dostupni što širem krugu korisnika kako bi mogli razvijati u nove proizvode i usluge. Transfer je proces pretvaranja i znanja i rezultata istraživanja u korisne proizvode i usluge. Sama ta suradnja Sveučilišta i gospodarstva temelj je razvoja vrhunskih kadrova koji će kasnije raditi u našim najuspješnijim firmama. Razvoj mladih ljudi temelji se na poznavanju najuspješnijih uvjeta i prakse koje tehnološki parkovi poput Industrijskog parka Nova Gradiška mogu ponuditi našim studentima u smislu izgradnje konkurentske prednosti i izvoznih kapaciteta Hrvatskog gospodarstva. Voljela bit istaknuti kako IPNG ima izvrsnu poziciju jer se nalazi na raskrižju osnovnih prometnih puteva, na taj način je pokazana je sposobnost lokalne zajednice i upravitelja ove zone u iskorištavanju geostrateških potencijala. Vjerujem da će se ova zona i dalje razvijati u pozitivnom svjetlu te da će koristiti pozitivan primjere prakse kako iz naše zemlje tako iz svijeta.” – rekla je doc.dr.sc. Ivana Kovač.

– ” Ovo je prvi posjet i početak suradnje sa Ekonomskim fakultetom, velika nam je čast što možemo ugostiti tako eminentnu profesoricu i njene studentice. Želimo im pokazati što radimo, na koji način možemo doprinijeti boljitku županije, Grada a i napretku Sveučilišta i našeg Industrijskog parka. Uvijek imamo potrebe za zapošljavanjem stručnih i kvalificiranih radnika u našoj branši, to je pisanje EU projekata, upravljanje gospodarenjem IP-a,  drago nam je da im možemo prezentirati kako postoje odlične firme za njihovu struku kako ne bi nakon studija otišli u inozemstvo.” – izjavio je direktor IPNG Adam Đanić

Ukupna vrijednost projekta Tehnološkog inkubatora je 29 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva iznose 19.945.084,25 HRK. Partneri na projektu su Grad Nova Gradiška i Centar za razvoj Brodsko-posavske županije. Prostor Tehnološkog inkubatora Nova Gradiška bit će u potpunosti komunalno opremljen, sa svom potrebnom komunikacijskom i uredskom infrastrukturom, coworking prostorom, konferencijskom dvoranom, informatičkom učionicom te razvijenim poslovnim uslugama koje će biti na raspolaganju poduzetnicima. Početak djelovanja objekta Tehnološkog inkubatora Nova Gradiška planiran je u lipnju 2020. godine.

 

 

 

Komentari
Prethodni članakOdržana tribina Žuta podmornica – psihodelična iskustva i rock
Sljedeći članakSveti Nikola posjetio Čarobnu šumu i obradovao brojne mališane