U sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, a u organizaciji Udruge ”Prevencija” Nova Gradiška i Udruge “Kameleon & Mreža” Slavonski Brod, jučer je u velikoj vijećnici održana audiovizualna i interaktivna tribina ŽUTA PODMORNICA – PSIHODELIČNA ISKUSTVA I ROCK i  ŠTO DRŽIŠ U RUCI – ŠTO DRŽIŠ U GLAVI? – Program prevencije ovisnosti “Krilati konj”.

-“Obilježavamo jedan mjesec koji je nama jako bitan u našem radu s korisnicima s kojima radimo. Cilj nam je da napravimo nešto atraktivnije kako bi privukli mlade da bi nas oni mogli, na neki način, osluhnuti. Tako da smo priredili nešto drugačije i bilo je svirke, videoklipova i razgovora. S nama su partneri iz Slavonskog Broda, ljudi koji su po svojoj struci upućeni u problematiku koja se ovaj mjesec tako često spominje. Tako da evo nekakvim povezivanjem doveli smo neka nova lica i drugačije sadržaje.” – rekla je predsjednica Udruge “Prevencija”, Aleksandra Grubač.

O samoj tribini i cilju govorio je dr. Jugoslav Gojković, predsjednik Udruge “Kameleon i Mreža”:

-“Udružili smo snage naših udruga i kandidirali jedan projekt prevencije ovisnosti koji smo nazvali “Krilati konj” prema pjesmi Dragotina Tadijanovića u kojoj Pegaz kao simbol pjesništva sleti na ulicu i lupi kopitom od pločnik i propne se pred pjesnikom i njegovom dragom. Tako smo mi pustili tog Pegaza da doleti u dva grada i on je ostavio otiske na betonu. Vidjet ćete ponegdje one zlatne, bijele i srebrne otiske i postavili smo postere u izlozima bivših robnih kuća u Novoj Gradiški i Slavonskom Brodu. 

Drugi dio tog projekta je tribina “Žuta podmornica” koja se odnosi na psihodelična iskustva i rock. Razmatrali smo tu potrebu čovjekovu da pronalazi dubine u sebi i kako se često uhvati u zamku tog otkrivanja iz koje teško izađe. To poniranje u sebe može se događati kroz kreativnosti drugi pristup. To nam je cilj, da u temama koje zapljuskuju ljude pronađemo nešto što se tiče čovjeka, a ne samo moći ili vladanje.”

Komentari
Prethodni članakDobre vijesti: Gerontodomaćicama od iduće godine veće plaće
Sljedeći članakSlavonija puna potencijala: IPNG ugostio studentice Ekonomskog fakulteta