Veseljaci, zabavljači, uvijek spremni za pjesmu, ples i šalu, sve su to članovi Hrvatske kulturno umjetničke udruge „Trenk” iz Nove Gradiške, društva koje ove godine obilježava vrijednu obljetnicu, 25 godina rada i postojanja. Od dana kada su osnovani pa sve do danas svojim radom i postojanjem šire pozitivne vibracije, pjevaju, plešu, glume i okupljaju veliki broj članova, kako rado ističu, i staro i mlado.

Iza njih je već niz uspješnih gostovanja, smotri, koncerata, kako ističe predsjednica „Trenka” Verica Vuković, teško je pobrojati sve zahvalnice za nastupe koje su realizirali i gdje su gostovali.

Jesenski dio rada počeo im je, kažu, iznimno dobro. U nedjelju, 13. listopada, na poziv Turističke zajednice Grada Leibnitza gostovali su u ovom mjestu u Južnoj Štajerskoj na njihovoj tradicionalnoj manifestaciji „Südsteirisches Herbstfest”, Jesenskom festivalu koji je okupio tridesetak grupa iz svih dijelova Austrije, ali i naše predstavnike.

„Trenkovci” su se predstavili u punom sjaju i blještavilu slavonskih narodnih nošnji te pjesmom i plesom oduševili sve nazočne. Bilo im je to nešto novo, zanimljivo, stoga su naši predstavnici, gdje god su naišli, dobili više nego zaslužen pljesak posjetitelja.

Prilazili su im brojni posjetitelji, ali i brojni Hrvati koji žive i rade u Austriji, kako nam rekoše, kad smo ih vidjeli, suze radosnice su krenule same.

Bilo je dirljivo, lijepo, opušteno, baš onako kakvo treba biti svako druženje, „Trenkovci” veseli i raspjevani, a već za 14 dana čeka ih sljedeće gostovanje, nastup u Stolcu u susjednoj Bosni i Hercegovini.

 

 

 

 

Komentari
Prethodni članakMaraton sjećanja: Obilježavanje 12. godina od pogibije Toše Proeskog
Sljedeći članakPrvi put u povijesti: Ženama ove godine veće mirovine nego muškarcima, evo kolika je razlika