Jučer je obilježena 12. obljetnica tragične prometne nesreće koja je 16. listopada ugasila život makedonskog glazbenog idola Toše Proeskog. U znak sjećanja na Tošu, čovjeka koji je spojio Novu Gradišku i Kruševo, Hrvatsku i Makedoniju ove dvije države svake godine brojnim prigodnim sadržajima oko obljetnice njegove pogibije odaju počast balkanskom slavuju.

Tom prigodom i ove godine kod spomenika Toši Proeskom kod Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška vijence su položili: Ivana Trupina u ime grada Nova Gradiška, izaslanik grada Zagreba hrvatska olimpijka Matea Matošević Hačić, makedonski maratonaci, predsjednica fan kluba “Toše Proeski” Stela Prislan Fujs, Tereza Grgić, te obožavatelji tragično preminulog pjevača anđeoskog glasa.

Za vrijeme ceremonije na licima svih prisutnih vladale su emocije, osjećaj da i danas, 12 godina nakon pogibije, u ljudima postoji osjećaj da i dalje nedostaje. 

-“Bilo je teško danas govoriti, jer ovo je jedna prelijepa gesta njegovih prijatelja, kao i Grada Nova Gradiška i Zagreba da se već 12. godinu za redom ovo održava. Sve je teklo prema planu, ali kada staneš ovdje pred spomenik osjetiš neku težinu na duši i kada ugledaš ove dečke koji će trčati sve do Kruševa ipak je to određena težina koja stvara i tugu  i zahvalu u isto vrijeme.” – rekla je zamjenica Ivana Trupina

Nakon polaganja vijenaca u 15,30 sati maratonci su krenuli na 900 kilometara dugi maraton “Nova Gradiška-Kruševo” popraćeni pljeskom i lijepim željama za sigurnim i mirnim putem te sretnim pristizanjem na odredište. 

Komentari
Prethodni članakObavijest građanima o preventivnoj deratizaciji na području grada Nove Gradiške
Sljedeći članakSlavonac sam time se ponosim: „Trenkovci” u austrijskom Leibnitzu nastupili pred nekoliko tisuća posjetitelja / foto