Iako ove godine nije bilo svečanog obilježavanja Dana policije zbog situacije u zemlji i angažiranosti policijskih službenika u vezi migranata, Policijska uprava brodsko posavska je ipak 29. rujna, skromno obilježila Dan svoga zaštitnika, Dan Svetog Mihovila.

U znak sjećanja na poginule i umrle radne kolege, hrvatske branitelje u Domovinskom ratu, položeni su vijenci i zapaljene svijeće ispred spomen obilježja u Mažuranićevoj ulici u Slavonskom Brodu. Policijski kapelan Anđić je potom u prostorijama Policijske postaje Slavonski Brod služio Svetu Misu, kojoj su uz djelatnike policije prisustvovali i roditelji i članovi obitelji poginulih hrvatskih policajaca. Također su Policijska postaja Okučani i Postaja granične policije Stara Gradiška, na skroman način obilježili Dan policije, čiji predstavnici su zapalili svijeće ispred spomen obilježja hrvatskim braniteljima u Okučanima.

U Novoj Gradiški, dana 29. rujna, Župnik Perica Matanović je na jutarnjoj Svetoj misi blagoslovio barjak zaštitnika policije Sv. Mihovila, koji je župa darovala Policijskoj postaji Nova Gradiška, a koji će se ubuduće koristiti u prigodnim svečanostima.

Autor: RADIO NG / Kata Nujić

 

 

Komentari
Prethodni članakŽokice Vas trebaju
Sljedeći članakMeđunarodni je dan starijih osoba