Danas je Međunarodni dan osoba. Ovaj je dan proglasila Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990, da bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi

Proglašenjem Međunarodnog dana starijih osoba želi se potaknuti države da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im sudjelovanje u društvu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima.

U povodu Međunarodnog dana starijih osoba, 1. listopada, pučka pravobraniteljica Lora Vidović ističe da položaj više od milijun starijih osoba u Hrvatskoj i dalje nije dovoljno dobar, a ogleda se u četiri ključna problema – ekonomskom iskorištavanju, nedostupnosti usluga u zajednici, diskriminaciji temeljem dobi i nedostupnosti informacija.

U Novoj Gradiški već više od dvadeset godina djeluje Matica hrvatskih umirovljenika grada Nova Gradiška. Novogradiški umirovljenici, članovi Matice hrvatskih umirovljenika grada Nova Gradiška svojim radom i postojanjem već odavno su pokazali da godine ne poznaju granice i da za sve što radiš u životu valja imati i srce i dušu

Novogradiški umirovljenici, zasigurno je imaju, jer su druženjem i brojnim aktivnostima u matičnoj im udruzi, Udruzi novogradiških umirovljenika, odavno dokazali da se treće, tzv. zlatno životno doba može itekako kvalitetno i dobro provesti.

Usprkos godinama i zdravstvenim poteškoćama koje “idu” s umirovljeničkim stažom, članovi novogradiške Matice umirovljenika redovito se sastaju, pjevaju, plešu, bave se sportskim aktivnostima. Aktivni na svakoj značajnijoj obljetnici u gradu, uvijek tu, puni elana i entuzijazma, ovoga su puta odlučili u povodu Međunarodnog dana starijih osoba organizirati još jednu aktivnost. U prostoru restorana “Slavonski biser” organizirali su još jedno zajedničko druženje te na taj način simbolično obilježili svoj dan.

Vjerujemo da su se dobro proveli i želimo im da samo tako nastave i dalje!

Naravno, svim umirovljenicima čestitamo njihov dan i želimo puno zdravlja i mirnih umirovljeničkih godina!

Autor: Sanja Bukvić

Komentari
Prethodni članakSkromno obilježen Dan policijeDan poli
Sljedeći članakPred nama je Dječji tjedan u Novoj Gradiški