Neke stvari istinski vesele, na neke stvari moramo biti ponosni i trebaju nam biti svijetli primjer kako nastaviti dalje. Stvari koje nam „navuku” osmijeh na lice i nanovo potvrde da se u životu valja boriti i ići kroz njega s osmijehom jer sreća prati samo hrabre. Sjajne vijesti doznali smo ovih dana iz našeg Karate kluba Nova Gradiška.

Na u subotu održanom Prvenstvu Hrvatske u katama za mlađe uzraste, seniore, veterane i para karate nastupili su i naši najmlađi Novogradiščani, Ivana Ivšić, Sebastian Vuković, Frano Lovrić, Roko Samac i Mateo Sverić.

Kako ističu u Karate klubu Nova Gradiška, iako su se cijeli tjedan borili s temperaturama i grloboljama osvojili su 4 državne medalje što je do sada najveći uspjeh postignut na državnom prvenstvu.

Ivana Ivšić u kategoriji djevojčica 2013. godište i Sebastian Vuković dječaci 2011. godište osvojili su brončane medalje. Kata team u sastavu Samac, Vuković, Lovrić, osvojio je srebrnu medalju.

Ono što posebno veseli, na kraju dana stigao je najveći uspjeh i najsjajnija medalja, zlatnu medalju dobio je naš mladi sugrađanin Mateo Sverić u disciplini Para karate, kategorija invalidska kolica do 16 godina.

Veliki je ovo uspjeh za ovog vedrog, hrabrog dječaka koji se više godina bori s bolešću, no zahvaljujući upornosti, hrabrosti i vjeri, on svoje životne prepreke itekako dobro savladava.

Svog prijatelja, državnog prvaka jučer su dočekali i njegovi školski kolege, nastavnici, ravnateljica Vesna Lončar Cindrić. Dočekali ga baš onako kako treba, kao pravog prvaka uz gromoglasan pljesak, čestitke i poklone.

 

Mateova mama Ivana Sverić: Suze radosnice krenule su same od sebe

Na svom fb profilu Mateova mama Ivana Sverić, uz fotografije, emotivno je napisala:

 – Doček našeg državnog prvaka u njegovoj školi. Uz sve te usklike i pljesak, suze radosnice tekle su same od sebe, previše emocija na jednome mjestu. Još jednom tvrdimo da je Osnovna škola „Mato Lovrak” Nova Gradiška najbolja škola i da je u punom smislu “škola za život”.

Hvala Mateovoj ravnateljici, prvoj učiteljici, razrednici, nastavnicima, njegovom asistentu i svim ovim malim ljudima što ste mu priredili ovakav doček. Veliko hvala još jednom od Matea i cijele njegove obitelji!

Hvala njegovoj trenerici Štefici Bruvo, profesorici Ifkici Sertić Samac, svima koji su vjerovali u njega i pomogli mu. Bilo je ovo njegovo prvo državno prvenstvo, ja kao majka sam osjećala ogromnu tremu i strah, no Mateo je to odradio majstorski, smireno i na kraju se, uz smiješak, svima poklonio, baš kao što rade pravi profesionalci.

Sve ovo što su učinili predivna je stvar i dokaz kakve naš Mateo ima ljude pored sebe i prije svega prave i iskrene prijatelje!

 

Komentari