U povodu blagdana Male Gospe sinoć je na Gospinom polju iznad Bilog Briga upriličeno svečano euharistijsko slavlje. Okupili su se brojni hodočasnici, a misno je slavlje predvodio mons Josip Krpeljević, slavitelj euharistije.

– Bili smo opet na jedinstvenom i dragom Gospinom polju. Na fotografijama su pješaci hodočasnici iz Štivice, zatim pješaci iz župe Kraljice svete krunice Nova Gradiška, potom djevojke u narodnim nošnjama koje su nosile Gospin kip u procesiji i mons Josip Krpeljević, slavitelj euharistije. Gospino polje se žarilo od molitava i svijeća. Kiša nije spriječila dolazak onih koji su htjeli Majci povjeriti svoje boli i brige ili zahvaliti za primljene milosti. Hvala ti, Gospo s Gospinog polja, s drevnog Dubovca, gdje su nekada živjeli naši pređi. Oko tvoje kapele, na nekadašnjem dubovačkom groblju, njihove su kosti. Svi hodočasnici na ovo milosno mjesto pridružuju se tako onima koji su kroz proteklih gotovo 8 stoljeća dolazili ovdje, ili su tu živjeli, tu prešli u vječnost, sve pod Gospinim okriljem. Gospo s Gospinog polja, moli se za nas, mi smo tvoja dječica, blagoslovi nas – piše naša kolegica, novinarka Višnja Mikić.

Na svečanom euharistijskom slavlju sudjelovali su i saborski zastupnik Davor Vlaović, načelnik Općine Nova Kapela Ivan Šmit sa suradnicima i brojni drugi uzvanici.

Foto: fb Višnja Mikić, Davor Vlaović

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakSudjelovanje na programima EU fondova
Sljedeći članakNovogradiški Crveni križ obilježio Svjetski dan prve pomoći/ Foto