Danas je na središnjem gradskom trgu u Gradsko društvo Crvenog Križa Nova Gradiška nizom raznih praktičnih i edukativnih aktivnosti obilježilo Svjetski dan prve pomoći.

Već tradicionalno u cijelom svijetu, na inicijativu Međunarodne federacije društva Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, nacionalna društva obilježavaju taj dan putem raznih aktivnosti, ukazujući građanima u zemljama u kojima djeluju, na važnost pravodobno i na pravi način pružene prve pomoći kao i izgradnje svijesti o solidarnom pomaganju svima kojima je pomoć potrebna, bez razlike.

Ovogodišnja tema obilježavanja je posvećena nesrećama u domaćinstvu, posebno za osobe starije životne dobi i narušenog zdravlja. Na inicijativu Međunarodne federacije društva Crvenog križa i Crvenog polumjeseca sva nacionalna društva diljem svijeta obilježavaju Svjetski dan prve pomoći.

Povodom Svjestskog dana prve pomoći ekipa Mladeži Crvenog križa prikazala je načine pružanja pomoći unesrećenima u raznim situacijama. Uz Crveni križ, obilježavanju ovog važnog dana pridružili su se i djelatnici Policijske postaje Nova Gradiška, te Hitne medicinske i Patronažne službe. Dok su djelatnice Patronažne službe Doma zdravlja Nova Gradiška posjetiteljima mjerile krvni tlak i šećer, policijski djelatnici građanima na opasnosti od nesreća te važnost pružanja prve pomoći.

Osposobljavanje što većeg broja ljudi za pružanje prve pomoći važno je u spašavanju života kao i umanjenju štetnih posljedica nesreća koje se događaju svakodnevno u svim životnim aktivnostima.

Budući da je prva pomoć tradicionalna djelatnost Hrvatskog Crvenog križa provedenim aktivnostima Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška nastojalo je potaknuti građane na savjesno i odgovorno ponašanje, s ciljem spašavanju života i smanjenja posljedica od invaliditeta.

no images were found

Komentari