Tradicija nastavljena i ove godine-jer,njima, najmlađima svijet, uistinu ostavljamo.

„Vaša djeca nisu vaša djeca. Ona dolaze kroz vas, ali ne i od vas, I premda su s vama, ne pripadaju vama. Možete im dati svoju ljubav, ali ne i svoje misli. Jer, oni imaju vlastite misli. Možete okućiti njihova tijela ali ne i njihove duše, jer njihove duše borave u kući od sutra, koju vi ne možete posjetiti, čak ni u svojim snovima“, napisao je veliki Gibran. Ona su naši suci i oni kojima svijet ostavljamo u nasljeđe. Upravo s njima, najmlađima ,Nova je godina tradicionalno i više nego simbolično, počela čelnicima županije,  obilaskom rodilišta brodske i novogradiške bolnice. Stoga, ako se dan po jutru poznaje, 2012.u društveno političkom smislu mogla bi biti godina koja će promijeniti negativne pronatalitetne trendove.

Novogodišnje jutro bila je jedinstvena prigoda i za skromnu financijsku pomoć od 2 tisuće kuna koje će, itekako dobro doći novim majkama, ali i dogovore za nabavu potrebnih bolničkih instrumenata. Najviše predstavnike županije u novogradiškom rodilištu dočekali su domaćin, ravnatelj bolnice, dr.Zoran Jukić, dežurni liječnik, ginekolog dr.Boris Lovrić, dr.Dubravka Klobučar, specijalistica pedijatrije, brojne sestre-primalje, bez kojih je čaroban čin dolaska na svijet nezamisliv, te nekoliko novorođenih sugrađana. Kako je proteklo 365 prethodnih dana u novogradiškom rodilištu, te novogodišnja noć, županijske čelnike, župana Danijela Marušića sa zamjenicima, Ružicom Vidaković i Davorom Vlaovićem,  upoznao je dežurni liječnik,ginekolog, dr.Boris Lovrić.

Zdravstvo je definitivno grana iza koje je iznimno uspješna godina, zahvaljujući značajnim decentraliziranim sredstvima županije, kao i kontinuiranom praćenju europskih medicinskih standarda.Puno toga je učinjeno na niz odjela, a i rodilište godinama ide u korak sa svjetskim trendovima, ponoseći se titulom „rodilišta-prijatelja djece“, kao i provođenjem jedinstvenih radionica i tečaje za buduće roditelje prema Unicefovim napucima. Stoga je posjet župana i zamjenika rodilištu opće bolnice NG bila i jedinstvena prigoda za podsjećanje na učinjeno prethodnih 12 mjeseci, ali i zahvalu domaćina, ravnatelja dr. Zorana Jukića.

 

 

Komentari
Prethodni članakU Novu godinu s novim zakonima
Sljedeći članakDvadeseta godišnjica vojne akcije Širinci 92