Gradska knjižnica Nova Gradiška sinoć je bila domaćin stručne tribine na temu “Hagioterapija – međuljudski odnosi”. O ovoj istraživačko terapeutskoj metodi, njenim ciljevima, radu s korisnicima i kompleksnoj temi međuljudskih odnosa koji su danas sve više narušeni govorila je Silva Vrdoljak, voditeljica Centra za hagioterapiju u župi Bezgrješnog srca Isusova iz Slavonskog Broda.

Silva Vrdoljak je po zanimanju teolog, mentor u hagioterapiji, hagioasistent koja već 17 godina radi individualnu hagioterapiju, individualni rad s hagiopacijentima. Od 2004. godine se posvetila specifičnom radu na području prevencije ovisnosti, i kako ističe, stekla više nego dragocjena iskustva. Ministarstva su prepoznala njen rad kao društveno koristan, stoga je i sinoćnja tribina u Gradskoj knjižnici okupila veliki broj Novogradiščana.

– Gospođu Silvu Vrdoljak sam upoznala u Slavonskom Brodu na jednoj izuzetno zanimljivoj i vrijednoj tribini, stoga sam joj predložila da svoja iskustva i saznanja podijeli s našim sugrađanima. Silva je suradnica profesora, doktora teologije Tomislava Ivančića, koji je utemeljitelj hagioterapije, izvornog hrvatskog modela duhovne pomoći – kaže Mirjana Pranjić, knjižničarka Gradske knjižnice, suvoditeljica tribine.

– Vjerujem da će tema međuljskih odnosa biti zanimljiva jer je ovo područje pitanje čovjeka. Antropologija je nauka o čovjeku i večeras ćemo o tome govoriti. Pitanje tko je čovjek nadilazi sve dosadašnje spoznaje i to je ono vrijedno. Isto tako vidimo da je antropološka dimenzija čovjeka koja je objekt istraživanja i terapijskog djelovanja hagioterapije, svojstvena samo čovjeku. Hagioterapija je tu da pomogne gdje god je u pitanju čovjek. Ona donosi odgovore na pitanje kako iznaći izlaz u ovom vremenu postmoderne, relativizma, kod mladih selfizma, kako zapravo plivati, boriti se i ostati čovjek – kaže Silva Vrdoljak.

Na ovoj iznimno zanimljivoj i posjećenoj tribini sudionici su mogli dobiti niz vrijednih saznanja o hagioterapiji, njenim duhovnim dimenzijama i načinu kako ljudi mogu prihvati sebe i druge.

 

no images were found

Komentari