Svake godine krajem kolovoza Požega postaje spektakl dobrih vibracija, glazbe i vrhunskih programa. Tako će biti i ove godine. Kroz četiri festivalske večeri posjetitelji mogu uživati u nizu zanimljivih i raznovrsnih događanja. Ovogodišnji se festival odvija pod motom “dobre vibracije”, uz dodatno dodatno pojačanje u vidu gastro ponude, festivala vina, narodnih običaja i uživanje u svim žanrovima glazbe.

“Aurea fest” je počeo jučer tradicionalnom povorkom sudionika programa uz  berbu grožđa, na glavnom gradskom Trgu sv. Trojstva te Izbor najgizdavije Šokice i Festival običaja i kulturne baštine. U konkurenciji osam snaša i djevojaka s područja više županija, laskavu titulu najgizdavije Šokice ponijela je naša Sičanka Sanela Bunikić.

Sanela je bila kuma u svatovima, a u pratnji joj je bila mlada, Lorena Šebelić.

Sanela je imala nošnju staru 120 godina od žute buba svile, glava joj je bila ukrašena šamijom s manjim ukrašenim trešnjama, s četiri unteroka te dvoja krila. Na glavi je imala maramu zvanu pola, vezenu svilom, a peškire joj je poklonila mlada, Lorena Šebelić.

– Budi ponosan… odakle god da jesi, nosi sa sobom ono sto si nasljedio od tradicije , običaja, govora i ponasanja, kad imas priliku predstavi to svima , ne srami se biti ono sto jesi, ne srami se biti niti ono sto nisi, ako ti srce govori , razum opravdava i dusa s ponosom dise budi svoj i svima pokazi da ti je na ponos,diči se svojim, a tuđe poštivaj. Meni je ponos biti Sičanka i svima pokazati kako smo mali , a veliki, kako smo ponosni cuvari tradicije i običaja našeg sela Siče i KUD-a “Radinje” Siče – kaže pobjednica Sanela Bunikić.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakSutra prigodni program ”Pjesmom u ljetnu noć” u Batrini
Sljedeći članakRadni sastanak župana sa studentima medicinskih fakulteta s prebivalištem u BPŽ