Župan Brodsko posavske županije, Danijel Marušić održao je radni sastanak sa studentima medicinskih fakulteta s prebivalištem u Brodsko-posavskoj županiji i ravnateljima zdravstvenih ustanova kojima je Županija osnivač.

Sastanak je organiziran na prijedlog Savjeta za zdravlje Brodsko-posavske županije sa svrhom upoznavanja s problemima , željama i prijedlozima studenata u svrhu poboljšanja uvjeta koje Županija i zdravstvene ustanove mogu pružiti mladom liječniku i mladom čovjeku koji se odluči, nakon obrazovanja , vratiti u Brodsko-posavsku županiju.

„ Vi ste intelektualna elita, oni od kojih se očekuje kreiranje ne samo zdravstvenih politika nego sudjelovanje u poboljšanju svih društvenih tijekova. Danas vas pitamo koje uvjet trebamo osigurati da biste ostali živjeti i raditi u našoj Županiji. Županija i zdravstvene ustanove provode projekte kojima će uvjete rada i opremu približiti europskim, sva ta vrijedna oprema ne vrijedi ništa ako ne postoji liječnik koji će ju koristiti. Svjesni smo kako možete birati grad ili županiju u kojoj ćete nastaviti svoju profesionalnu karijeru, zato vas pozivamo da mak kažete što vi očekujete od radnog mjesta ili ustanove u kojoj želite započeti svoju profesionalnu karijeru, a mi ćemo pokušati vaše primjedbe uvažiti.” kazao je nakon pozdrava u uvodnom izlaganju župan Marušić.

Prisutnim studentima su se obratio zamjenik župana Damir Mirković i svi ravnatelji zdravstvenih ustanova kojima je osnivač Brodsko-posavska županija: dr.sc.prim. Josip Samardžić ravnatelj Opće bolnice „Dr, Josip Benčević” Slavonski Brod, ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška Josip Kolodziej, ravnateljica Doma zdravlja Slavonski Brod Lidija Grčić, ravnatelj Doma zdravlja dr. Andrija Štampar Nova Gradiška ,ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo BPŽ doc.dr.sc.prim. Ante Cvitković i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu BPŽ Branko Godić.

Studentima su prezentirali mogućnosti i specifičnosti rada u pojedinoj ustanovi te ih pozvali na suradnju i ostanak u Brodsko-posavskoj županiji.

Studenti su svojim dolaskom, sastanku je prisustvovalo tridesetak studenata, i sudjelovanjem u raspravi pokazali veliki interes za ostanak u zdravstvenom sustavu Brodsko-posavske županije. Posebno raduje interes studenata za rad u obiteljskoj medicini na primarnoj razini zdravstvene zaštite.

Zamjenik župana Damir Mirković govorio je o nastojanjima Županije i zdravstvenih ustanova da kroz realizaciju projekata „Kraći put do zdravlja” – Razvoj zdravstvene usluge usmjerene pacijentu i energetske obnove javnih zgrada u zdravstvu poboljšaju uvjete rada liječnicima nabavom sofisticirane zdravstvene opreme i uređaja koji će osigurati ne samo bržu, kvalitetniju dijagnostiku već i osobni stručni i znanstveni razvoj liječnika jer zdravstvene ustanove u našoj županiji su i znanstvena baza Medicinskog fakulteta u Osijeku.

Župan i zamjenik župana obećali su maksimalno zalaganje za poboljšanje uvjeta rada u zdravstvenom sustavu, te pozvali studente prisutne i one koji zbog obveza na fakultetima nisu sudjelovali u radu sastanka, da se obrate zdravstvenim ustanovama i Županiji sa svim pitanjima koja imaju kao bi zajednički zdravstveni sustav učinili dostupnim pacijentu.

Izvor/Foto: Brodsko posavska županija

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakSičanka Sanela Bunikić najgizdavija Šokica ovogodišnjeg “Aurea festa”
Sljedeći članakNarcisoidne osobe: 9 znakova kako ih brzo prepoznati