U organizaciji udruge “Pokladno jahanje” jučer je održana šesta “Fišijada” u Bodovaljcima, manifestacija koja okuplja mnoštvo gurmana i ljubitelja dobre zabave.

Na natjecanju je sudjelovalo je 9 ekipa sa šireg novogradiškog područja koje su u 17 sati započele “lov” na titulu najboljeg fiša. Za dobar fiš potrebna je svježa riba i dobra mljevena paprika, a razlika od dobrog fiša do onog malo boljeg je u sitnicama koje ovise od natjecatelja do natjecatelja, što će se i pokazati na kraju kod odabira pobjednika.

Osim fiša, brojni posjetitelji mogli su uživati i u prženom šaranu, te jelima s roštilja, a sve to zaliti s hladnim pićem po izboru. Za dobru atmosferu, treba i dobra volja, a nje svakako nije manjkalo kako kod natjecatelja, tako i kod posjetitelja koji su se okupljali u sve većem broju kako je “odlazilo” sunce, a s njim i vrućina. 

Nakon što je stručna komisija odradila težak posao ocjenjivanja fiša, koji se našao pred njima, donesene su odluke o pobjednicima. Prvo mjesto osvojila je udruga “Sveti Florijan” iz Magić Male, drugo mjesto pripalo je Damiru Elbetoviću, dok je treća bila ekipa Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška.

Druženje, pjesma i smijeh obilježili su ovu Fišijadu u Bodovaljcima, a to je ono najvažnije kod ovakvih manifestacija istaknuo je predsjednik udruge “Pokladno jahanje”, Željko Matijević:

-“Ova manifestacija nije napravljena samo zbog natjecanja i da bi netko pobijedio, već da se ljudi druže, da se zabavljaju i da širimo zajedništvo. Odaziv je vrlo dobar i jako smo zadovoljni, a zadovoljni su i posjetitelji i zato mogu reći da smo ovdje svi pobjednici.”

A kako ne bi i bili kad su se, nakon završenog službenog dijela natjecanja, sve ekipe i posjetitelji nastavili družiti i zabavljati dugo u noć uz pjesmu i ples. 

Komentari
Prethodni članakSlatka lubenica mora biti ženska; Kako odabrati onu pravu?
Sljedeći članakKino Nova Gradiška: U četvrtak premijera filma ”Step Up: Godina plesa”