Dodjeljene nagrade HUM-CROMA-e za menadžera godine.

Adam Đanić, direktor Centra kompetencija za napredno inženjerstvo Nova Gradiška dobitnik nagrade u kategoriji projektni menadžer

Dobitnik nagrade u kategoriji velikih poduzeća Sergio Galošić – Klimaoprema d.d., a za životno djelo, posthumno, Tihomir Premužak, dugogodišnji predsjednik Uprave Vetropack Straža d.d. i predsjednik HUM – CROMA-e.

U četvrtak je, 16.02.2023., u hotelu „Westin“, pod visokim prokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, Zorana Milanovića, održana svečana dodjela nagrade „Menadžer godine“ u organizaciji Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA.

U pozdravnom govoru, Ana Soldo, predsjednica HUM-CROMA-e, uz čestitke svim laureatima naglasila je ulogu menadžera i poduzetnika: Najvažniji sastojak gospodarskog uspjeha su ljudi, menadžeri i poduzetnici – oni su pokretači svega u društvu i na njihovoj inovativnosti, entuzijazmu, usmjerenosti, radu i brizi o održivosti i budućim generacijama počiva uspjeh svake suvremene tvrtke i zemlje.

Ukupno je dodijeljeno 11 nagrada podjeljenih po različitim kategorijama. Kriteriji pri izboru menadžera godine su rezultati tvrtke, odnosno bilanca uspjeha i stvarnih kvalitativnih pokazatelja poslovanja (udio na domaćem tržištu, rast izvoza, broj novootvorenih ili sačuvanih radnih mjesta, fizički opseg poslovanja, naturalni pokazatelji rasta itd.), upravljanje društvenim i okolišnim utjecajima poduzeća, ali i javni i društveni angažman u području strukovnih, humanitarnih, kulturnih, športskih ili drugih aktivnosti.

Adam Đanić nagradu je dobio kao projektni menadžer u realizaciji projekta Centra kompetencija za napredno inženjerstvo Nova Gradiška koji je po svom opsegu i složenosti različitih sastavnica, vrlo izazovan projekt te zahtjeva izuzetnu umiješnost rukovođenja u ostvarenja koncepta razvoja i inovacija za industrijski sektor s ciljem povećanja konkurentnosti poslovne konkuretngnosti domaćih kompanija te pozicioniranjem Grada Nove Gradiške kao grada znanja, razvoja i inovacija.

Zahvaljujući se na nagradi, Adam Đanić je rekao: Biti danas ovdje među najuspješnijima gospodarstvenicima Hrvatske predstavlja mi ne samo zadovoljstvo i čest, već prije svega obvezu da dajem svoj maksimum prilikom svakodnevnih prepreka s istraživanjem, razvojem, inovacijama i EU fondovima s ciljem ostvarenja projekta Centar kompetencija za napredno inženjerstvo Nova Gradiška. Ova nagrada veliko je priznanje, ali i putokaz kako nastaviti i dalje, truditi se i biti bolji u svom poslu te neprestano se educirati i usavršavati. dalje biti prepoznat u struci. Nagradu doživljavam kao polaznu točku uspješnog rasta i razvoja ne samo mene i tvrtke koju vodim već i lokalne zajednice. Tim Centra kompetencija za napredno inženjerstvo uvelike mi je pomogao u ostvarenju mojih ciljeva vodeći brigu o ekološki prihvatljivim tehnologijama, naprednom inženjerstvu i etičkom ponašanju u tvrtci tako da je moja nagrada i njihova nagrada. Plan nam je, a znam da ćemo u tome uspjeti, unaprijediti konkurentnost ne samo poslovnog sektora lokalne zajednice već cijele regije, osvijestiti ih o važnosti ulaganja u istraživanje, razvoj i inovacije i pozicionirati Grad Novu Gradišku kao grad razvoja, znanja i inovacija.

Dobitnik nagrade menadžer godine u kategoriji velikih poduzeća je Sergio Galošić, predsjednik Uprave Klimaoprema d.d., kompanije koja je u proteklih 6 godina koliko je Sergio Galošić na čelu, udvostručila broj zaposlenih; s 330 na 680, u 2021. godini ostvarila više od 1.100.000.000 kn prihoda i izvezala 92,5% svojih proizvoda i usluga.

Nagradu za životno djelo, posthumno, dobio je Tihomir Premužak dugogodišnji predsjednik Uprave Vetropack Straža d.d. U vrijeme njegovog upravljanja (od 2012. do 2022. godine) provedena je najveća i najkompleksnija investicija u povijesti tvrtke koja je obuhvaćala instalaciju nove proizvodne linije i značajne infrastrukturne zahvate kojima je moderniziran izgled tvornice te povećan kapacitet proizvodnje za 50 posto. U 2021. tvrtku je prvi puta doveo do prihoda većeg od milijarde kuna. Svoj društveni angažman Tihomir Premužak pokazao je, između ostalog, i vođenjem HUM–CROMA-e od 2019. godine do svoje prerane smrti u ljeto 2022.

Ostali dobitnici nagrada menadžer godine su:

Adam Đanić, direkor CEKOM NI Nova Gradiška u kategoriji projektni menadžer,
Ivan Artuković, predsjednik Uprave Franck d.d, u kategoriji mladi menadžer,
Zvonko Popović, osnivač i direktor KANAAN d.o.o. iz Donjeg Miholjca poduzetnik godine u kategoriji srednji poduzetnik,
Ivan Križanec vlasnik i direktor WE-KR d.o.o. iz Lepoglave poduzetnik godine u kategoriji veliki poduzetnik,
Robert Mustač, predsjednik Uprave Messer Croatia plin u kategoriji inozemno poduzeće,
Marko List, direktor Consultare d.o.o. iz Vrbovca u kategoriji mikro poduzeća,
Mišel Sirotić, vlasnik i direktor Aura proizvodi d.o.o. iz Buzeta u kategoriji mala poduzeća
Ivanka Mabić Gagić, izvršna direktorica hrvatske podružnice tvrtke Httpool by Aleph (Noovo Internet d.o.o) iz Zagreba u kategoriji srednja poduzeća,
Ana Soldo – regionalna direktorica Quehenberger logistics d.o.o. dobitnica je nagrad „Tihomir Premužak“ za pozitivan društveni utjecaj.

 

 

Komentari
Prethodni članakRodnu župu bl Jule Ivanišvić pohodili vjernici Slatinskog dekanata
Sljedeći članakU Domu kulture “Magic show za cijelu obitelj”