Društveni dom u Starom Petrovom Selu sinoć je ponovno ugostio brojne proizvođače švargla, tog slavonskog branda za koji se organizatori nadaju da će tek postati cijenjen diljem „Lijepe naše“, a i izvan njenih granica, na sada već tradicionalnoj manifestaciji Sedmoj „Švarlijadi u Hrvata“.

Organizatori Udruga kulinara „Kuklin bećarac“ na čelu s agilnim predsjednikom Adamom Tomičićem, tajnikom Mariom Tworekom i nekolicinom entuzijasta, zaljubljenika u sve što je izvorno i slavonsko, a posebice slavonskih delicija poput kulina i švargla, i ovoga su se puta svojski potrudili da se ova vrijedna manifestacija održi, na zadovoljstvo i radost brojnih posjetitelja.

Puna dvorana staropetrovoselskog Društvenog doma, mirisi prave slavonske kuhinje i neizostavni švargli, sve to popraćeno odličnom svirkom naših tamburaša, Tamburaškog sastava „Satir“ iz Davora te Borisa Ćire Gašparca – bili su formula za siguran uspjeh i dobro raspoloženje gostiju.

“Tradicija se nastavlja i zaista smo sretni zbog toga. Najbolji „majstori“ švargla su večeras s nama, atmosfera je baš onakva kakvu smo željeli i sve to nam je samo još jedan motiv da idemo dalje. Naravno, sretni smo što su večeras s nama i predstavnici županije na čelu sa županom Danijelom Marušićem i dožupanom Davorom Vlaovićem, načelnik općine Staro Petrovo Selo Željko Kočijašević, a zahvaljujemo se i našim sponzorima, gostima i svima onima koji su pomogli da se ova vrijedna tradicija nastavi” – istaknuo je predsjednik Udruge „Kulin bećarac“ Adam Tomičić.

A SAD O NAJBOLJIMA…

Budući je manifestacija natjecateljske naravi i sinoć su proglašeni najbolji majstori švargla.

Zlatnu medalju za najboljeg proizvođača švargla, s najviše osvojenih bodova žirija, osvojio je Matija Marjanović iz Davora, a zlatnu medalju i medalju za najbolji švargl prema ocjenama posjetitelja dobio je trostruki prvak „Švarglijade“ Tomislav Ivanišević iz Godinjaka.

Zlatne su medalje dobili i Adam Đanić iz Starog Petrovog Sela te Kristijan Potočki iz Zagreba (ali, prema napomeni dobitnika – istaknuti: rodom iz Gunjavaca).

Srebrne su medalje dobili: Miroslav Ivanišević iz Starog Petrovog Sela, Dario Dautović iz Godinjaka,“„Matin i Anin stan“ Gornji Crnogovci, Vlatko Kedačić iz Prvče, Zdravko Trusić iz Štivice, Vlado Pospišiliz Godinjaka i Mladen Obrovac iz Cerne.

Brončane su medalje dobili: Domagoj Trusić iz Štivice, Josip Bilačić iz Gorica, Slavko Majnić iz Godinjaka, Mario Matošević iz Davora i Marko Borčić iz Cerne.

Komentari
Prethodni članakNovi broj hitne medicinske službe – 194
Sljedeći članak“Vinkovci” i “Slavonka” pobjednici turnira “Ivo Petranović” (photo)