Da šećer, uvijek dolazi na kraju, potvrdili su danas (subota, 15.lipnja ) članovi i članice novogradiške Udruge slijepih, koji su zajedničkim druženjem, simbolično zaključili ovogodišnju manifestaciju Dani otvorenih vrata.

Iako je o aktivnostima Udruge slijepih dosta toga poznato, zahvaljujući njihovoj želji za vidljivošću u društvu,  stalnim nastojanjima senzibiliziranja javnosti i lokalne zajednice, kao i uspješno realiziranim projektima, Dani otvorenih vrata ponudili su svim znatiželjnicima mogućnost da u punom smislu te riječi, zavire iza vrata i saznaju što se sve radi u Udruzi slijepih.

Ugodan proljetni dan omogućio je realizaciju zamišljenoga na otvorenom, ali i priliku za ugodne razgovore značajnog broja gostiju, putnika-namjernika,  prijatelja i svih onih koji samozatajno podupiru rad Udruge i njenih članova. Jer, novogradiška Udruga slijepih, njen prostor, ali i odavno prepoznata priča o projektu Oaza sreće, korisnicima Udruge i programa poludnevnog boravka, uistinu je drugi dom. Mjesto na kojem se pišu zadaće, mjesto na kojemu se mogu isplakati, ali i radovati. U društvu prijatelja i sebi sličnih. Današnji dan  otvorenih vrata, zbog dobrih rezultata i kontinuiranog rada punog entuzijazma, kao i želje za dobrom suradnjom, posjetila je i zamjenica gradonačelnika, Ljiljana Lukačević i uvjerila se kako i djeca s poteškoćama, kao i djeca s teškim životnim i socijalnim pričama, mogu sve, ukoliko im se pristupi s puno ljubavi i razumijevanja. Potvrdile su to i zabavne radionice kreativnih vještina, sportska natjecanja, ali i mali  štandovi  na kojima su članovi Udruge uspješno  organizirali prodaju vlastitih radova nastalih tijekom godine. Projekt Oaza sreće, kao i ostale aktivnosti novogradiške Udruge slijepih, i današnjim su danom opravdale svoje postojanje, i podsjetli nas kako je ljepota, uistinu u različitosti. Ali, i kako različite udruge itekako mogu surađivati ukoliko im je dobrobit djece na prvom mjestu. Udruga slijepih u suradnji s roditeljima, prijateljima i brojnim drugim dragim ljudima, ali i članovima Udruge Hrabro dijete, zajedničkim su snagama pokazale kako je sve moguće.

Autor: Simonida Tarbuk

Komentari
Prethodni članakNa Danu nogometa u Cerniku gostovala “Lokomotiva” (ZG) (photo)
Sljedeći članakDubravko Gubić-novi predsjednik HDSSB-a