Lijepo je ove sunčane subote, 15. lipnja 2013. godine, bilo vidjeti mlade na stadionu Cerničke “Mladosti”, a sve povodom Dana nogometa koji je organiziralo Nogometno središte Nova Gradiška.

Tim povodom u Cernik je došao hrvatski prvoligaš Lokomotiva iz Zagreba čije su dvije ekipe, 1998. i 1999. godište odigrale utakmice sa selekcijama iste generacije Nogometnog središta Nova Gradiška. I jedna i druga utakmica završila je rezultatom 1:1. U prvoj utakmici gdje su se sastale generacije 1999. godišta poveli su gosti u 40 minuti pogotkom Kristijana Zekića, dok je izjednačio u drugom poluvremenu u 55. minuti Luka Balić. Spomenimo kako su obje utakmice igrane sistemom 2×30 minuta. U drugoj utakmici u 10. minuti poveli su domaćini zgoditkom Darija Škvorčevića da bi u 35. minuti izjednačio igrač “Lokomotive” Jan Dominić.

Ovo je veliki uspjeh za naše igrače s obzirom da je “Lokomotiva” hrvatski prvoligaš. No, ovi rezultati i ne čude s obzirom da je opće poznato kako nekoliko igrača s područja novogradiškog Nogometnog središta već igraju u juniorima velikih hrvatskih klubova, doduše ne oni koji su danas istrčali na teren, ali i nekima od njih budućnost u većim hrvatskim klubovima nije neizvjesna.

“Imamo strašno puno igrača koji su već otišli u Osijek, Zagreb, Rijeku i slično, a ovi igrači koji su danas istrčali na teren i dalje igraju na području bivše Općine Nova Gradiška. No, iznimno su kvalitetni, ali vidjet ćemo kada odu u srednju školu gdje će ih put odvesti. Meni je drago što ta djeca odlaze u veće klubove, ali mi je i žao što ovo područje nema stabilnog drugoligaša ili trećeligaša. Svi se moramo maksimalno truditi da čim prije dobijemo ekipu koja će igrati jednu od ove dvije lige”, rekao je Tomislav Vlaović, predstavnik Nogometnog središta Nova Gradiška.

Nažalost zbog nedolaska djevojaka iz Slavonskog Broda nije odigrana planirana utakmica između selekcije djevojaka Nogometnog središta Nova Gradiška i Slavonski Brod. No, to nije pokvarila ovaj prekrasan sunčan dan na odličnoj travi stadiona u Cerniku. Ujedno vjerujemo kako će ovo ostati tradicija, jer ipak na mladima svijet ostaje.

Autor: Nikola Knežević

Komentari
Prethodni članakDani otvorenih vrata – od rock radionica do mažoret plesa i graničara
Sljedeći članakŠećer dolazi na kraju