Zbog posljedica uzrokovanih koronavirusom i u Novoj Gradiški donijeli su mjere pomoći poduzetnicima.

Riječ je o mjerama koje se odnose na oslobađanje plaćanja komunalne naknade, poreza na korištenje javnih površina, poreza na potrošnju, obustavu plaćanja spomeničke rente te mjesečnoj cijeni zakupnine u iznosu od jedne kune mjesečno za poslovne prostore u vlasništvu Grada Nove Gradiške.

Da bi poduzetnici čije poslovanje trpi zbog epidemije koronavirusa mogli koristiti donesene mjere iz Gradske uprave su ih pozvali da podnesu Zahtjeva za oslobađanje od plaćanja. Zahtjev za oslobađanjem plaćanja komunalne naknade i poreza na korištenje javnih površina, se u elektroničkom obliku treba dostaviti najkasnije do 30. svibnja ove godine. 

Kada je u pitanju oslobađanje poreza na potrošnju, a kojeg su od 19.3. do 31.12. oslobođeni ugostitelji, postupak ostvarenja prava iz ove Odluke bit će moguć na način da obveznici i dalje nastavljaju dostavljati ispunjeni PP-MI-PO obrazac temeljem kojega će nadležni Upravni odjel donijeti odgovarajuću akt o oslobođenju odnosno obaviti korekciju analitičke kartice obveznika. U slučaju spomeničke rente Grad Nova Gradiška će po službenoj dužnosti donijeti izmjene i dopune pojedinačnih rješenja i dostaviti ga korisnicima. Za plaćanje zakupnine zakupnicima će Grad dostaviti fakturu na mjesečni iznos od jedne kune.

Detaljnije informacije o svakoj pojedinačnoj mjeri zainteresirani mogu pronaći OVDJE. 

Izvor: SBplus
Foto: GNG

Komentari
Prethodni članakTražite posao?! U Novoj Gradiški najtraženiji liječnici i prodavači
Sljedeći članakRavnateljica Dječjeg vrtića Vera Trobić: Sve je spremno za ponedjeljak i polazak djece u vrtić