Nedostatak komunikacije s resornim ministarstvom, očito, bio je Mitroviću primarni uzrok za podnošenje ostavke, a Biščeviću za dolazak na funkciju.
SLAVONSKI BROD – „Bila mi je čast i zadovoljstvo preuzeti vođenje jedne eminentne ustanove prepoznate po svojim dostignućima u zdravstvu RH”, kazao je sanacijski upravitelj brodske Opće bolnice ‘Dr. Josip Benčević’, Hrvoje Mitrović, u uvodu tijekom informiranja ovdašnjih medija o podnošenju neopozivu ostavku na funkciju koju obavlja od 11.srpnja prošle godine.
Za očekivati je kako će Tihomir Biščević imati bolju “komunikaciju” s pomoćnikom ministra zdravlja, Marijanom Cesarikom (SDP), jer mu je on osobni mentor.

„Stjecajem okolnosti nedostatnog financiranja zdravstva, a usprkos nastojanjima da se racionalizacijom poslovanja ostvare uštede, nismo u mogućnosti poslovati pozitivno, što je moja dužnost i obaveza” kazao je Mitrović i nastavio objašnjavati kako su novonastale okolnosti (pripajanje novogradiške bolnice slavonsko-brodskoj) dodatno otežale situaciju, a nagomilani financijski i kadrovski problemi su stajali u mjestu.

„Točka na i” kaže Mitrović, problem je nedostatne komunikacije sa Ministarstvom zdravlja. „Bez dovoljno jasnih uputa, bez smjernica kako osigurati funkcioniranje sustava zdravstvene zaštite ne mogu preuzeti odgovornost za moguće nastale poteškoće i probleme koji će se javiti, pa sam odlučio dati ostavku”, rekao je Mitrović.

‘Sanacija’ kadrova ili bolnica ?

Na funkciju koju je obnašao nestranački Mitrović, hrvatska Vlada danas je imenovala svog, donedavnog sanacijskog upravitelja novogradiške bolnice, Tihomira Biščevića (SDP).

U nastavku, Mitrović je izrazio zabrinutost za funkcioniranje sustava i kvalitetu zdravstvene usluge zbog nove organizacije rada u dežurstvima, kazavši kako će to dovesti do manjka liječnika i poteškoća u organizaciji funkcioniranja zdravstvene zaštite, što ni povećanje lista čekanja ne isključuje.

Nedostatak sredstava su veliki problem za normalno funkcioniranje bolnice. Mjesečno nedostaje 1,5 do 2 milijuna kuna. Iako bolnica dobavljačima duguje 40-tak milijuna kuna, uzrok gubicima jeste činjenica da su dosadašnja dugovanja HZZO-a prema bolnici tek nešto manja.

Mitrović daje ostavku, kaže, jer nije mogao provesti ono što je zamislio. Vraća se na dosadašnje radno mjesto specijaliste ortopeda u istoj bolnici.

Tihomir Biščević, koji se, od dana pripajanja novogradiške bolnica brodskoj, nalazio na godišnjem odmoru, danas je preuzeo funkciju sanacijskog upravitelja ponajbolje Opće bolnice u Hrvatskoj.

Za očekivati je kako će Tihomir Biščević imati bolju “komunikaciju” s pomoćnikom ministra zdravlja, Marijanom Cesarikom (SDP), jer mu je on osobni politički mentor.

Komentari
Prethodni članakU Banja Luci zapalili kuću hrvatskog povratnika iz Okučana!
Sljedeći članakOtvorene 16. poljoprivredno-poduzetničke ideje 2014. (photo)