Ljubitelji meda iz Slavonskog Broda i okolice svoj omiljeni zaslađivač od sada će moći nabaviti u bilo koje doba dana i noći. Za to se pobrinuo Josip Sudić, koji je ispred svog pčelarskog OPG-a u Selni, uz cestu postavio „samoposlužnu“ košnicu. Sve je isto kao kod „obične“ kupovine, jedino što nema prodavača i kusura. Kupac treba iz pretinca uzeti određenu vrstu i količinu meda, po želji i vrećicu te u „blagajnu“ staviti točan iznos, prenosi SBplus.

Da ne bude zabune, ovo nije takozvani medomat. – Medomat je nešto drugo. To je jedan mnogo „ozbiljniji“ i skuplji aparat, koji funkcionira po principu ostalih automata, za kavu, čokoladice, sokove i sl. On služi prodaji u pravom smislu, koriste ih mnogi medari, dok je ova moja košnica više reklamne naravi – objasnio je Josip Sudić i skromno dodao da „samoposlužna“ košnica nije neki veliki izum. –

Već prije sam ispred kuće imao košnicu kao reklamu. Onda mi je sinulo da bih med mogao prodavati i kad smo ja i moji zauzeti drugim poslovima ili odsutni. Čuo sam za slične ideje vani, ali kod nas ne, i tako sam povezao tu reklamnu košnicu i namjeru da moje mušterije uvijek dobiju med.

– Mnogi me, kad stanu, zovu da mi plate „na ruke“ bojeći se da ne pomislim kako novac nisu ostavili. Ako netko i uzme teglicu meda više, neka mu, meni ta ideja služi više kao reklama – kazao je Josip Sudić i dodao kako će za privikavanje mušterija na ovaj oblik kupovine trebati malo vremena.

Izvor: SBplus

Komentari
Prethodni članakZa one koji žele mini zimnicu: Trik za kiseljenje kupusa
Sljedeći članakCjeloživotno učenje i edukacija: Članovi novogradiške Podružnice Hrvatskog liječničkog zbora ponovno na okupu