Pet do 12, kako je i najavljeno otvoren je prvi šah na otvorenom na “šahovnici” u Novoj Gradiški.

Znali smo da će biti šah, znali smo za predivne šahovske figure, znali smo pet do 12, ali nismo znali tko će zaigrati prvu partiju prvog šaha na otvorenom u gradu. Iznenađenje je sama ideja i realizacija ove, od davnina poznate, igre uma, a još veće iznenađenje je bilo kada su uz “šahovnicu” stali gradonačelnik grada Nova Gradiška Vinko Grgić i na suprotnu mu stranu njegova zamjenica Ivana Trupina, ne bi li zajedno sa svojim suigračima odmjerili šahovsko znanje. Objema stranama u pomoć su pristigli i poznati novogradiški šahisti. U napetoj partiji punoj preokreta rezultat je ipak otišao na stranu gradonačelnika.
-“Ma pustili smo ga”- našalili su se zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina i njezin suigrač Alen Odak, bez čijeg Salona Čarolija “šahovnica” ne bi bila obogaćena prekrasnim šahovskim figurama.

Za ideju o šahu na otvorenom zaslužni su zamjenica gradonačelnika i sam gradonačelnik u želji da grad obogate dodatnim sadržajem za sve građane, posebice one umirovljeničke dobi.

Šah na otvorenom moći će zaigrati tko god želi tijekom cijeloga dana sve dok im ta igra ne dosadi ili dok netko ne postane ultimativni pobjednik šaha na otvorenom, poručuju začetnici ovog interaktivnog sadržaja u gradu. Što znači, šah na otvorenom bit će moguće igrati tijekom cijele godine.

no images were found

Komentari