Devetu godinu zaredom u novogradiškom Domu kulture sinoć je održana jedinstvena manifestacija “Nismo mladi al’ smo lipi”, manifestacija koja je nastala zahvaljujući nastojanjima i entuzijazmu predsjednika Udruge čuvari pučke kulturne baštine “Tkanica” Milana Rosića.

Specifičnost ovogodišnje manifestacije leži u činjenici da se odazvao veliki broj natjecatelja iz osam hrvatskih županija, a jedinstvenost ovoga izbora je što se biraju najljepši parovi, baje i snaše u narodnim nošnjama u dobi od 35 do 55 godina.

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić, etnologinja i muzejska savjetnica u Muzeju “Moslavine” iz Kutine Slavica Moslavac i direktorica Turističke zajednice Grada Nova Gradiška Dinka Matijević nisu imali nimalo lagan zadatak izabrati najbolje među najboljima. No, odluka je, ipak, pala.

U kategoriji najljepše snaše prvo je mjesto osvojila Sunčica Kaurić iz Slavonskog Broda, druga je Silvija Trbara iz Đakova, treća Božana Kovačić iz Satnice Đakovačke i četvrta Ivančica Vitko iz Samobora.

U kategoriji najljepšeg baje pvo je mjesto pripalo Vladi Lakušiću iz Slavonskog broda, drugi je Boris Kandrač iz Osijeka, treći Damir Šoić iz Bregane i četvrti Slavko Domin iz Donje Zdenčine.

Naljepši par ovogodišnje manifestacije “Nismo mladi al’ smo lipi” su Jasminka Mihalj i Tomica Ergotić iz Velike Kopanice, drugi su Ivan Franjević i Željka Strmota iz Donje Šušnjare, treći Željka Grgurević i Slavko Katić iz Pleternice i četvrti Verica Piškor i Stjepan Folnožić iz Sela kod Siska.

U kulturno umjetničkom dijelu programa vrhunskim nastupom predstavili su se članovi Kulturno umjetničkog društva “Tena” iz Đakova izvevši nekoliko koreografija na kojima bi im mogli pozavidjeti čak i neki vrhunski ansambli, a ništa manje nisu bile bolje ni članice Pjevačke skupine “Tkanica”. Nazočne je u ime Grada Nova Gradiška pozdravio zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić, inače i sam zaljubljenik u folklor i baštinu našega kraja.

Bila je ovo sjajna večer i istinski užitak za sve ljubitelje foklora i narodne baštine, stoga, organizatorima, Udruzi čuvari pučke kulturne baštine “Tkanica” na svemu viđenom i doživljenom, čestitamo!

 

Komentari
Prethodni članakŠah na otvorenom u Novoj Gradiški/ Foto
Sljedeći članakOTAC HEROJ Ante Malinović iz Nove Gradiške poginuo je u Hrvatskoj Kostajnici. Njegovih posmrtnih ostataka nema. Antoneta već godinama traga za njim