Da svoj zastupnički mandat, kao što je i obećao, namjerava aktivno provesti i sudjelovati u gotovo svim točkama dnevnog reda koje se tiču života našeg grada i njegovih građana te društvenog života općenito dokazao je aktualni gradonačelnik, saborski zastupnik Vinko Grgić.

Već na prvoj sjednici svoga mandata u više navrata nastupio je u ime Kluba SDP-a te samostalno osvrćući se na bitne teme rasprave, ovoga puta iz njemu posebice bliskog područja, Prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komori arhitekata i Komorama inženjera građevine i prostornog uređenja. U svojim izlaganjima osvrnuo se i na problematiku javne nabave.

Naime, ukupna vrijednost javne nabave u Hrvatskoj godišnje iznosi 40 milijardi kuna, što je gotovo trećina državnog proračuna. A upravo je sustav javne nabave plodno tlo za razvoj korupcije, stoga je potrebno što više govoriti i inzistirati na njenoj transparentnosti. Jedan od problema koji se pojavljuje u svakodnevnom funkcioniranju jedinica lokalne uprave i samouprave je i potreba pojednostavljenja procedure pri postupcima javne nabave.

– S jedne strane govori se o potrebi administrativnog rasterećenja gospodarstva, s druge strane imamo komplicirane postupke javne nabave koji, ponekad, predstavljaju otegotnu okolnost – naglašava Grgić.

 

 

 

 

 

 

 

Komentari