Mladi bi obrazovani kadar, umjesto dosadašnijh 2.621 kunu, kada se pribroji 131 kuna za koliko je zapravo povećana minimalna plaća, također trebao primati 2.752 kune netoiznosa naknade.

S povećanjem minimalne plaće, početkom sljedeće godine, i mladima na stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa povećat će se naknada, doznaje se iz Kabineta ministra rada i mirovinskog sustava, Marka Pavića. Mladi bi obrazovani kadar, umjesto dosadašnijh 2.621 kunu, kada se pribroji 131 kuna za koliko je zapravo povećana minimalna plaća, također trebao primati 2.752 kunenetoiznosa naknade, piše Glas Slavonije.

“Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o poticanju zapošljavanja (NN 16/17) u članku 8a definirano je da nezaposlena osoba koju je Zavod uključio u stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa ima pravo na novčanu pomoć u visini minimalne plaće umanjene za doprinose za obvezna osiguranja za dane provedene na stručnom osposobljavanju. Od 1. siječnja 2018., minimalna plaća obračunava se po novoj osnovici, proporcionalno tomu obračunava se naknada za SOR, prve isplate su u veljači za siječanj”, stoji u priopćenju Ministarstva.

Izvor: Glas Slavonije/Foto: Ilustracija 

Komentari
Prethodni članakSUPER SHOPPING UTORAK 12.12. U CITY COLOSSEUMU
Sljedeći članakTko su dobitnici gradskih priznanja: “Nagrada Grada” Tvrtki “Marković transport”