Grad Nova Gradiška u prigodi Dana grada, već tradicionalno, dodijelio je javna priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama za postignuća na gospodarskom, društvenom, kulturnom, sportskom planu. Kako je istaknula predsjednica Gradskog vijeća dr. Ljepša Rakas Vujčić, temeljni kriteriji za ova priznanja su znanje, kompetencije, talent, izvrsnost i uspješnost.

Ove godine najvišim gradskim priznanjem, Nagradom grada, odlikovana je Tvrtka “Marković transport” iz Nove Gradiške vlasnika Dalibora Markovića.

Kako je istaknuto u obrazloženju, nagrada im je dodijeljena za iznimne poslovne rezultate u cestovnom prijevozu robe i doprinos gospodarskom razvitku Nove Gradiške.

Tvrtka “Marković transport” osnovana je 2000. godine. Osnovna im je djelatnost cestovni prijevoz robe. Tvrtka je u vlasništvu Dalibora Markovića koji se, zajedno sa svojim mladim, dinamičnim timom, vrlo uspješno prilagođava potrebama svojih klijenata i u mogućnosti je odgovoriti na sve njihove potrebe.

Raspolaže prijevoznim kapacitetom do dvadeset i četiri tone, koji imaju sve potrebne dokumente i dozvole za besprijekorno i profesionalno izvršavanje usluga. Svoju djelatnost obavljaju s 40 vozila. Trenutno u tvrtki radi 40 djelatnika. Sve svoje obveze prema dobavljačima i zaposlenicima uredno podmiruju.

U vremenima kada smo svjedoci otežanog poslovanja, pa i velikih dubioza kod velikog broja gospodarskih subjekata, ova tvrtka vrlo uspješno posluje, na zadovoljstvo svih uposlenika i pravi su primjer da se danas uspješno može raditi i konkurirati zahtjevima tržišta. Valja napomenuti, da se gospodin Marković odrekao novčane naknade za nagradu grada i donirao ju je osobama s invaliditetom.

 

 

Komentari
Prethodni članakOdržan Županijski stručni skup voditelja školskih preventivnih programa u Industrijsko – obrtničkoj školi
Sljedeći članakDobitnik Zlatne kune HGK – tvrtka Impal iz Nove Gradiške