Foto: AP/SBplus

Projektom “S osmijehom u školu” osigurana su 54 pomoćnika u nastavi koji će raditi s 54 učenika u 18 osnovnih i tri srednje škole na području Brodsko-posavske županije. Pomoćnici su prošli program uvođenja u rad za što su ima danas dodijeljene i potvrde.

SLAVONSKI BROD – U Velikoj vijećnici Županijske uprave danas je održana uvodna konferencija za provođenje projekta 54 pomoćnika u nastavi za učenike s posebnim potrebama. Riječ je o asistentima koje Županija osigurava u sklopu projekta “S osmijehom u školu” koji provode posljednjih godina.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih osigurali su 9.785.188,80 kuna bespovratnih sredstava za ovaj projekt kojem je cilj omogućiti učenicima s posebnim potrebama priliku za postizanje boljih rezultata, pomoći im u jačanju samopouzdanja i samopoštovanja te u končanici dati bitan doprinos njihovom potpunom osamostaljenju.

Upravo ti jeste cilj projekta, ne da učenik ima asistenta kroz cijelo školovanje nego da asistent, ukoliko je to moguće, što kvalitetnije i što ranije omogući učeniku da dalje samostalno prati nastavu. 

Projektom “S osmijehom u školu” osigurana su 54 pomoćnika u nastavi koji će raditi s 54 učenika u 18 osnovnih i tri srednje škole na području Brodsko-posavske županije. Riječ je o osnovnim školama u Adžamovcima, Bebrini, Davoru, Donjim Andrijevcima, Dragaliću, Garčinu, Gundincima, školama Mato Lovrak i LJudevit Gaj u Novoj Gradiški, zatim Okučanima, Sibinju, Sikirevcima, Slavonskom Šamcu, Oprisavcima, oriovcu, Starom Petrovom Selu, Velikoj Kopanici i Vrbovi te srednjim slavonskobrodskim školama: Industrijsko-obrtničkoj, Tehničkoj i SŠ “Matija Antun Reljković”. Pomoćnici su prošli program uvođenja u rad za što su ima danas dodijeljene i potvrde.

 

 
Komentari
Prethodni članakPremino Hugh Hefner, osnivač Playboya
Sljedeći članakŽupanijska proslava Svjetskog dana turizma, upravo u novogradiškom kraju!