Danas je na središnjem gradskom Trgu na popularnoj Šahovnici održana humanitarna prodaja raznih kolača, pekarskih proizvoda i nakita. Roditelji djece odgojne skupine Jabučice iz novogradiškog vrtića “Maslačak” odlučili su ove blagdane svojim klincima učiniti što je moguće ljepšim.

Nedavno je otvorenj vrtić “Radost”, pa je dio djece, koja prema mjestu boravka gravitiraju Osnovnoj školi Ljudevita Gaja, premješten u novi objekt. Njima su uvjeti daleko bolji nego, u kako sad kažu, starom vrtiću na Urijama.

Nekoliko roditelja je preuzelo inicijativu i danas su organizirali humanitarnu prodaju za nabavku igračaka, didaktičke opreme i tepiha za dnevni boravak u kojem njihova djece provode svoje vrtićke dane. U vremenima ekonomske i moralne krize ovo je jedna od akcija koju treba istaknuti iznad svih ostalih, ne zbog ukupnog iznosa prikupljenog novca, već zbog jedinstva Novogradiščana kada su u pitanju naši najmlađi.

Prodajni štand posjetila je ravnateljica Dječjeg vrtića “Nova Gradiška” Vera Trobić koja se ovih dana angažirala oko prikupljanja donacija za oba objekta novogradiških vrtića, a nada se i kako će vrtić “Maslačak” u dogledno vrijeme također biti obnovljen. Donacije su dale i djelatnice dječjeg vrtića odmilja zvane “tete”.

Ova priča ima “dvostruku” humanitarnu notu, jer će roditelji od prikupljenog novca pokušati kupiti nešto i za djecu polaznike drugih odgojnih skupina. Tako će svaka darovana kuna biti po jedan osmjeh na licima predškolaca upravo ovih blagdana.

no images were found

Komentari
Prethodni članakForum žena SDP-a grada Nova Gradiška darivao osobe u potrebi/ foto
Sljedeći članakPoraz novogradiških rukometaša