Nije samo grad Zagreb imao problema sa sanitarnim čvorovima, od jučer je ovo pitanje riješeno i na novogradiškoj Gradskoj tržnici. Već duže vrijeme novogradiška Gradska tržnica središte je zbivanja jer se svake nedjelje na ovom prostoru održava mali sajam, kako ga Novogradiščani popularno nazivaju, buvljak.

Svake se nedjelje na tržnici okupi veliki broj naših sugrađana i putnika namjernika, a prodaje se sve što se može prodati, od “igle do lokomotive”. No, nedjeljom su toaleti na tržnici bili zatvoreni, stoga je nakon niza upita i apela građana za rješavanjem ovoga pitanja, gradonačelnik Željko Bigović odlučio reagirati i riješiti problem.

U dogovoru s predstavnicima tvrtke “Eko kong” problem je riješen i toaleti će biti otvoreni i nedjeljom. Još je jedan problem evidentan. Činjenica je da se na prostoru gradske tržnice tijekom vikenda okuplja veliki broj naših mladih sugrađana, no slika koju ostavljaju iza sebe nije za pohvalu.Ostaci razbijenih flaša, otpad, demolirane i razbijene svjetiljke, ne predstavljaju najbolje ogledalo grada.

– Zbog ovakvih problema u gradskoj upravi smo razmišljali kako stati svemu tome na kraj. Ne želimo tržnicu zatvoriti, ali na neki način moramo zaštiti imovinu grada. Jedna od varijanti je i postavljanje kamera – ističe gradonačelnik Željko Bigović.

Photo: Dario Matošević- Carkov

Komentari
Prethodni članakPočela Zimska liga veterana i djece
Sljedeći članakNokautirao ga jer mu zlostavlja suprugu i obitelj!