SBplus je previše mali medij da bi se, bezmalo cjelovitom istinom, mogao oduprijeti korporativnim lažima.

NOVA GRADIŠKA – „Danas oko 12 sati, u centru Gradiške, kod bivše trgovine ‘Varteks’, susreo sam Alena Kocića Koca (51), koji mi se, u dolasku, smijao u lice. Stao sam i upitao ga: ‘što se ceriš?’, na što me on odgurnuo, a potom i udario u lijevo oko. Zatim sam udario ja njega. Došlo je do tuče, u kojoj je on, izgleda, izvukao deblji kraj”, kazao je za SBplus Marjan Žužić (42), umirovljeni časnik Hrvatske vojske i suprug predsjednice Udruge ‘Hrabro dijete’, Jasminke Žužić (43).
Čim netko napiše, ili izjavi, kako su članovi udruge Hrabro dijete krali novac od donacija, otkriva kako je korumpiran ili neinformiran, jer državnim inspekcijskim nalazima utvrđeno je kako članstvo te udruge novac nije kralo.

Zbog čega vam se Kocić ‘cerio’, pitamo Žužića, a on nam reče: „Već duže vrijeme Kocić maltretira moju obitelj, pričajući razne gadarije, posebno o mojoj ženi. Budući da ja, do danas, nisam reagirao on je otišao toliko daleko da je počeo svakodnevno parkirati svoj auto u blizini moje kuće iako stanuje na drugom kraju grada i po svaku cijenu je želio sukobiti se samnom. Sreća pa danas, kad smo se sreli, nisam bio pijan niti pod tabletama”, kaže nam Žužić.

S druge strane, Alen Kocić, u izjavi za Indeks, tvrdi: „Žužić mi se unio u lice, ja sam ga odgurnuo i rekao da me ostavi na miru, i zašto mi se prijeti, i onda je počelo naguravanje, srušio me na pod i opalio šakom…onda su nas rastavili ljudi, a on je pobjegao kući vjerojatno zbog alkohola, ja sam napuhao 0 promila, a za njega ne znam, poslije ga je obišla patrola. Slomio mi je kost orbitalnu, i imam četiri šava na uhu”.

Policija prijavila obojicu
“Danas oko 12 sati u Novoj Gradiški evidentiran je jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira. Do narušavanja javnog reda i mira došlo je na način da su dvojica muškaraca iz Nove Gradiške, u dobi od 51 i 42 godine, prvo verbalno, a potom i fizički sukobili se. Policija će protiv obojice dostaviti optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški”,u svojoj izjavi za javnost, kazao je policijski službenik za odnose s javnošću PU brodsko-posavske, Antun Jakobović.

Nakon što je u HRT-ovom centralnom dnevniku objavljena vijest o ovom slučaju, a Indeks učinio isto, te tendenciozno zasolio – podsjećajući kako je upravo Kocić, napustivši Udrugu Hrabro dijete, u travnju prošle godine, javno upozoravao da se ne zna gdje je završio ostatak novca prikupljanog za Noru Šitum – želeći držati toplom sumnju kako je netko od članova Udruge krao novac, iako i Indeks zna kako novac nije pokraden, ‘okrenuli’ smo nekoliko brojeva ne bi li saznali nešto više.

Naime, čim netko napiše, ili izjavi, kako su članovi udruge Hrabro dijete krali novac od donacija, otkriva kako je korumpiran ili neinformiran, jer državnim inspekcijskim nalazima utvrđeno je kako članstvo te udruge novac nije kralo. Točka. Svaki pokušaj klevete članova, u stvari, otkriva one koji profesionalno rade u korist suspektnog para Đane Atanasovski i Ivice Šituma, za koje još nije utvrđeno jesu li opravdali novac trošen od donacija, ili nisu.

 

Što priča dobro upućena ‘čaršija’
Prvo. Alen Kocić nije suosnivač Udruge Hrabro dijete, nego je u Udrugu došao kako bi bio blizu Jasminke Žužić, u koju je, kasnije se pokazalo, bio patološki zaljubljen.

Drugo. Nakon što mu ‘ljubav’ nije uzvraćena, Kocić je u svibnju 2013. godine napustio Udrugu.

Treće. Kako bi napakostio predsjednici Udruge, Kocić u listopadu 2013. godine, zajedno s Atanasovski i Šitum, organizira tiskovnu konferenciju na kojoj, Državna inspekcija će kasnije utvrditi, kleveće i laže protiv Udruge i njezine predsjednice.

Četvrto. Vidjevši kako scenarij klevetanja udruge i otimanje novaca s njezina računa, nije uspjelo, Kocić postaje još više frustriran te nastoji temu ‘krađa novca u Udruzi’ ponovno podgrijati. Zbog toga je izazivao Žužića.

Peto. Stalna provokacija je konačno uspjela danas, a davno pripremljen scenarij medijskog korištenja incidenata u podgrijavanje teme ‘Udruga Hrabro dijete’ i uzimanje njezina (ili državnog) novca za potrebe obitelji Atanasovski-Šitum, stavljen je u funkciju.

Šesto. HRT-ovi novinari s kamerom čekali su ‘ranjenog’ Kocića pri njegovu ulasku u bolnicu, ali ne zbog svoje vidovitosti, nego zbog toga što je Kocić alarmirao Atanasovski-Šitum i čekao povratnu informaciju – kad da krene u bolnicu. Atanasovski-Šitum obavijestili su svoju stalnu profesionalnu PR službu, a ona medije – i urednika HRT-a, koji je svoje novogradiške novinare poslao pred bolnicu neka čekaju ‘ranjenika’.

Nakon što mu je rečeno da može krenuti u bolnicu – jer novinari čekaju – Kocić je u bolnicu ušao kao ranjeni narodni heroj, a kamerman HRT-a mu je svojim radom davao upravo takav status. To je dežurnu liječnicu do te mjere iritiralo da je kamermana zamolila neka prestane snimati, jer bez odobrenja njezine šefice to im nije dopušteno. Što je, potom, kamerman kazao liječnici nećemo citirati, iz kolegijalnih razloga.
Sve je puno prizemnije, pokvarenije i podlije
Uzevši sve do sada napisano i izgovoreno u vezi s temom “Hrabro dijete zločinačka organizacija”, mogli bismo zaključiti kako su motivi za njezino otvaranje, sadržaji kojima se pravdala, i ciljevi koji se žele ostvariti, puno prizemniji, pokvareniji i podliji nego je to u medijskim napisima moguće detektirati. Naime, SBplus je previše mali medij da bi se, bezmalo cjelovitom istinom, mogao oduprijeti korporativnim lažima.

Komentari
Prethodni članakRiješeni problemi
Sljedeći članakSnažan potres kod Banja Luke – jačine 4,5 stupnjeva