Početak vikenda nudi jedinstvenu manifestaciju koju je u prethodnih 11 godina koliko se održava vidjelo na desetke tisuća posjetitelja. Možda bi upravo iz tog razloga, ukoliko još niste, ove godine svakako trebali biti dio čuvenih Davorskih Ribarskih večeri, fešte koja je s godinama postala poznata i izvan granica naše županije.

Nevjerojatna statistika  govori o nekoliko desetaka tona pojedene i ulovljene ribe i sve većem broju posjetitelja. Riječ je o manifestaciji koja želi skrenuti pozornost na značaj rijeke Save za život Davora i njegovih mještana, sačuvati i oživjeti tradiciju, ali i spojiti gastronomiju, dobru zabavu i turističke potencijale kraja.

 

U organizaciji članova Kulturno umjetničkog društva Matija Antun Relković, Sportsko ribolovnog društva Sava, ali i svih mještana Davora, i ove će se godine lizati prsti poslije riblje juhe, pečene ribe na ražnju, pržene ribe i domaće pite od dizanog tijesta. Posebnu ponudu činit će tradicijska davorska jela, davorski kavijar, riblja salata, mrena na ražnju, sušena bijela riba i riblji odresci, ali i relativno noviji sadržaj ribarskih večeri – tradicijski kutak. Bit će i prilike za vožnju rijekom Savom, degustaciju vina i piva, ali i razgledavanje prodajne izložbe domaćih rukotvorina.

Središnja događanja ‘Ribarskih večeri’ počinju danas (petak, 03. kolovoz 2012.) u poslijepodnevnim satima, a brojna  glazbena događanja čekaju Vas na središnjoj pozornici od 20 sati. Ukoliko ne možete biti dio jedinstvene davorske fešte, Radio Nova Gradiška prvu večer ovoga petka donosi u Vaše domove putem izravnog prijenosa.

Autor: Simonida Tarbuk

 

Komentari