U župi Krista Kralja Rešetari svečano je bilo u subotu, 13. svibnja. Proslavljeni su dan župnog klanjanja i 100. obljetnica ukazanja Gospe Fatimske, a ova godina je i u znaku 40-e obljetnice osnutka rešetaračke župe.

Kako ističe župnik, Josip Bogović, za sve ovo vjernici su se pripravljali velikom devetnicom kroz proteklih 9 mjeseci, a danu župnog klanjanja i Gospi Fatimskoj prethodila je trodnevna misijska obnova, koju je vodio o. Ilija Grgić, misionar Krvi Kristove i poglavar Hrvatske delegature Družbe misionara Krvi Kristove. Vjernicima je govorio o važnosti, snazi i ljepoti Božje Riječi koju treba čitati, razmatrati i živjeti. Među ostalim je naglasio kako Crkva vjernicima svakodnevno pruža „tri kriške kruha“: prvo čitanje, psalam i evanđeoski odlomak. Riječi su to koje odgovaraju na sva vjernička pitanja koja nose u svom srcu, rasvjetljuju tamu svakog strca, znaju svako stanje u kojem se osoba nalazi, riječi su to koje žele utješiti i koje progovaraju svakom srcu.

Kao i svake godine na dan klanjanja, župljani su dolazili pokloniti se Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu, a jedna od svetih misa toga dana prikazana je za nedavno preminulog vlč Luku Slobođanca, koji je bio župnik ove župe 38 godina.

Nakon završetka klanjanja i večernje svete mise, oko crkve je pošla procesija vjernika s likom Gospe Fatimske i upaljenim svijećama. Sutradan su se vjernici ranom misom oprostili od voditelja misijske obnove, oca Grgića, a na velikoj misi ovogodišnjim krizmanicima podijeljen je sakramenat svete potvrde.

Višnja Mikić

 

no images were found

Komentari