U Rešetarima je u tijeku sanacija potoka Rešatarice, na lokaciji „BOKOVI“ gdje je dosad dolazilo do izlijevanja i odnošenja pokosa vodotoka te je stvaralo velike probleme na poljoprivrednim površinama u tom dijelu, te se u tom dijelu korito vodotoka proširilo za dvije širine potoka.

Radovima se uređuje i prijelaz gazom preko potoka Rešetarica sa jedne strane potoka na drugi, kao i betoniranje obloge u dužini 45 m. Izgradnja armirano betonskih stepenica s nivelacijom od 1.20 m da se s tim zahvatom napravi uspor potoka Rešetarica sa 3 stepenice, kao i do budućeg nedolaska erozije obale potoka.

Troškove sanacije u iznosu od 360.000,00 kuna bez PDV-a snose Hrvatske vode, a radove izvodi Vodoprivreda d.o.o. Nova Gradiška.

-Radovi se izvode na sjevernom dijelu iznad naselja Rešetari i na jednom od najproblematičnijih mjesta do sada, te će ovim zahvatom doći do usporavanja brzine vodotoka kao i urušenja tla u samo korito potoka. Zahvaljujući dobroj suradnji s “Hrvatskim vodama” konačno smo riješili za mještane taj veliki problem. Inače, ovo nije zadnja investicija na potoku Rešetarica u naselju Rešetari, uskoro slijede i druge sanacije južno od naselja jer štete od poplave prije dvije godine stoje i treba ih žurno riješiti kao i izgraditi još nekoliko zaustavni stepenica nizvodno od spomenute lokacije. Za naglasiti je da još treba znatno uložiti i u drugi vodotok Adžamavku jer oštećenja su vidljiva od zadnje poplave i na tom potoku – pojasnio je načelnik općine Zlatko Aga, te naglasio da plaćanje vodoslivne naknade koju plaćaju građani nije uzaludno te da su ulaganja “Hrvatskih vod još uvijek daleko veća nego što svi zajedno plaćamo na području općine Rešetari.

 

Komentari
Prethodni članakMade in Nova Gradiška: Dražesni proljetni vjenčići i patuljci koji se kupuju i u paru
Sljedeći članakSTOŽER CZ BPŽ: Evidentirano je 36 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2