Jasmina Sokić iz Cernik izrađuje medene patuljke i vjenčiće, i to ne samo one božićne, već i proljetne, koji svojom ljupkošću i predivnom izradom osvajaju na prvi pogled. Mogu biti krasan ukras doma, kao i poklon za dragu osobu.

Ljubav prema ručnom radu pokazivala sam oduvijek. Dok sam bila dijete baka me podučavala heklanju i štrikanju, a od srednjoškolske dobi svoju kreativnost iskazivala sam kroz izradu vlastitih odjevnih predmeta jer, kao i svaka djevojka, željela sam biti posebnija, kaže Jasmina Sokić. Zadnjih nekoliko godina inspiraciju pronalazi u izradi dekorativnih predmeta za uređenje doma, ponajprije patuljaka i vjenčića.

Možda je to posljedica utjecaja brojnih portala koje rado posjećujem ili možda samo rezultat odrastanja, no ima nešto što me usrećuje kada nekome izradim predmet koji će ga ispuniti srećom i ukrašavati njegov dom, otkriva ova kreativka iz Cernika. Posebno joj je inspirativno predbožićno i zimsko vrijeme. Budući da su patuljci najtraženiji u tom periodu, i sama se odlučila okušati u njihovoj izradi. Uglavnom ih izrađuje od drva, kartona, papira i raznih recikliranih odjevnih predmeta, prenosi Zadovoljnahr.

Najdraži kompliment za moj rad mi je kada osoba ponovi narudžbu jer je oduševljena svojim patuljcima pa i svoje prijatelje želi darivati sličnima.

Sretna sam što ljudi sve više prepoznaju i cijene ručne radove malih kreativaca poput mene i stavljaju nas ispred masovne proizvodnje, ističe Jasmina Sokić čiji se radovi mogu pogledati i na Facebook stranici Patuljci tetke Cace.

Foto: FB  Patuljci tetke Cace

Komentari
Prethodni članakUpoznajte zaposlene korisnice projekta „Povećanje kvalitete života osoba u nepovoljnom položaju u lokalnoj zajednici – faza II“
Sljedeći članakRešetari: Sanira se potok Rešetarica