I u gradskoj Osnovnoj školi Mato Lovrak učenici nižih razreda u ponedjeljak su ponovno sjeli u školske klupe. Kako ističe ravnateljica Vesna Lončar Cindr, sretni su svi, učitelji i djeca:

– U jutarnjoj je smjeni u školu došlo 92 posto učenika. „Raširili” smo se po cijeloj školi, svaki razredni odjel ima svoju učionicu. Po broju učionica smo svi mogli biti smješteni u jednoj smjeni, no zbog održavanja fizičke distance, ipak smo odlučili da učenici nastavu pohađaju u dvije smjene. Veliki su odmori također podijeljeni u različito vrijeme i ispada da je svaki razred smješten u jednom holu. Na sanitarnim čvorovima i svlačionicama također je točno označeno gdje koji razredi trebaju ići. Učitelji su napravili razmještaj klupa sve kako bi bila osigurana fizička distanca.

Djeca su presretna. Jutros kada su došli u školu bilo ih je, zaista, lijepo vidjeti jer su bili sretni što su došli u školu, no s druge strane malo i otužno kada vidite kako se drže fizičke distance.

Učenici predmetne nastave školu i dalje pohađaju nastavu na daljinu. Što se tiče naše škole i organizacije dobro je da je tako jer bi bio veliki broj djece i teško bi bilo ispoštivati mjere fizičke distance. S druge strane, nadali smo se da ćemo ipak omogućiti svoj djeci da pohađaju nastavu, no kako je tako je. Posebno nam je žao naših učenika osmih razreda koji će se sa školom oprostiti na ovaj način.

Mi smo se od početka nastave na daljinu organizirali tako da djeca imaju sa svojim predmetnim nastavnicima online spajanje na način da djeca svaki dan slušaju dva ili tri predmeta po pola sata. Djeca su na ovaj način od početka u kontaktu sa svojim učiteljima i razrednicima, stoga njima takav način rada nije bio toliko stran.

Mislim da smo u tom segmentu jako puno napravili za djecu i dobro se pripremili za ovu novu situaciju i nastavu na daljinu. Prema povratnim informacijama roditelja, djeci je ova živa riječ bila iznimno značajna jer su ipak imali osjećaj da je to škola i da je njihovim učiteljima stalo do njih. Vjerujem da smo uspjeli „pohvatati konce” i osigurati adekvatnu nastavu na daljinu – kaže Lončar Cindrić.

Uskoro kreću upisi učenika u prvi razred

– Što se tiče upisa učenika u prvi razred osnovne škole, krenut će ubrzo. Liječnici školske medicine dobili su upute kako ih odraditi, nakon toga ćemo dobiti i mi, ali testiranje za upis u prve razrede ćemo svakako odraditi. Prošle smo godine imali četiri odjela prvih razreda. Ove smo godine planirali tri razreda odjela sa 72 učenika u matičnoj školi te Područnim školama Ljupina i Mačkovac.

Što poručiti učenicima na kraju?! Budite veseli, vedri, nasmijani, onakvi kakvi jeste. Budite i strpljivi te odgovorni kako bi svi zajedno bili u školi te s prijateljima i učiteljima dočekali kraj nastavne godine. Također, isto tako zdravi, veseli i sretni došli ponovno u školske klupe – poručila je učenicima ravnateljica Vesna Lončar Cindrić.

Komentari