S nastavom u ponedjeljak, po uvjetima „novog normalnog” krenuli su i učenici i profesori novogradiške Elektrotehničke i ekonomske škole. Kako ističe ravnateljica Sanja Müller Zoričić, sretni su što su djeca ponovno u školi:

– Škola bez djece je samo zgrada, lijepo ih je vidjeti ponovno u školi. Naravno, bilo bi ljepše vidjeti ih u starim uvjetima i načinu rada, no neka je krenulo. Tek sada vidimo koliko nam je prije bilo dobro. No, što je tu je, krenuli smo i vjerujemo da ćemo dobro „odraditi” i ovu školsku godinu. Nastava se odvija po strogo propisanim uvjetima. Mi smo bili škola koja je radila u jednoj smjeni, tako da nam je to dalo mogućnost da radimo u dvije smjene. „Rotirat” ćemo ih i koristiti samo velike učionice koje imamo. Budući smo mi strukovna škola koja ima dosta vježbi i učenike dijelimo u grupe, zna se dogoditi da grupa učenika bude slobodna. U slučajevima lošeg vremena takve ćemo učenike koji su slobodni smjestiti u manje učionice dok ne krene nastava.

Zasada sve funkcionira dobro, učenici i nastavnici nose maske, označili smo kako se hoda hodnicima, imamo dezinfekcijska sredstva… Nastavnici dolaze po učenike i vode ih u razred, nastavu imaju u svojim učionicama i ne izlaze, osim ako ne moraju ići na vježbe. Pravila su takva i pridržavamo ih se. Uglavnom, učenici su prihvatili ovakav način rada i organizacije – kaže Müller Zoričić.

U slučaju prelaska nastave na model B ili C pohađanja nastave, spremni su i za ovu opciju:

– S obzirom na prošlo iskustvo mi smo spremni. Valja reći da je skoro pedeset posto naših učenika „računalaca” i ništa nam nije strano. Već sada imamo učenicu koja ima preporuku da nastavu pohađa online, stoga već u ovom slučaju primjenjujemo model B.

Je li škola trebala trebala početi?! Ja mislim da je, svi se trebamo pridržavati mjera, jedni drugima maksimalno moramo nastojati pomoći i dočekati bolja vremena bez korone. Iza nas je još jedna generacija maturanata koja je uspješno odradila svoje srednjoškolsko obrazovanje.

Budući da naši učenici „naginju” fakultetima elektrotehnike i računalstva, imamo dobar dio učenika koji su uspjeli upisati željena zanimanja. Uz to, mi smo strukovna škola i kod nas nije prioritet državna matura nego obrana završnog rada i stjecanje zanimanja tako da vjerujem da će dobar dio učenika naći željeno zaposlenje. Uglavnom, svi naši učenici su uspjeli i ja im čestitam na tome – dodaje.

Okončani radovi na uređenju sportske dvorane

Kako ističe ravnateljica Sanja Müller Zoričić, dovršeni su radovi na uređenju sportske dvorane škole:

– U dvoranu bi se moglo ići, međutim preporuka je da se nastava Tjelesne i zdravstvene kulture održava vani dokle god se može. Mi ćemo se toga nastojati i pridržavati. Svaki ulazak u dvoranu znači temeljitu dezinfekciju nakon izlaska iz nje, stoga ćemo vidjeti kako će se sve to realizirati. Ukupna je vrijednost projekta obnove oko 4,5 milijuna kuna, a investitor je bila Brodsko posavska županija. Radila se kanalizacija i obnavljao parket na dvorani, izolacija, stakla. Uglavnom, radovi su privedeni kraju. U nju bi se moglo da nije ovakva situacija, što će biti vidjet ćemo. Također, ne možemo je niti iznajmljivati dok se ne donese meritorna odluka Stožera civilne zaštite – dodaje.

Komentari
Prethodni članakNK “Sloga” ispala iz pretkola Hrvatskog nogometnog kupa: igra bolja od rezultata
Sljedeći članakStožer CZ BPŽ: 13 novih pozitivnih osoba na području županije, 4 u Novoj Gradiški