U Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi Nova Gradiška u postupku su organizacije nastave.

– “Imali smo nastavničko i vijeće učenika, zatim i školski odbor. Našim učenicima nedostaje 14 dana, radni dan će biti 23. prosinac koji je trebao biti prvi dan praznika. Učenici prvog do trećeg razreda nastavit će nastavnu godinu 7. siječnja 2020., zapravo će imati jedan period praznika. Za uskrsne praznike će također ići u školu, odmah poslije Uskrsnog ponedjeljka.

Praznici će biti za Veliki petak, Veliku subotu i na Uskrsni ponedjeljak, moramo produžiti nastavnu godinu za tjedan dana, do 26. lipnja.” – rekla je ravnateljica ETEŠ Nova Gradiška Sanja Muller Zoričić.

S maturantima je složenije

– “Jednom razredu maturanata nedostaje 16 dana pa će doći 2 i 3. siječnja na nadoknadu. Njima nastavna godina traje do 29. svibnja, također se produžava za tjedan dana. Do pisanja ispita državne mature dvorana ETEŠ će biti dovršena, ispite provodimo u učionicama u školskoj dvorani, imat će potpuni mir za polaganje Državne mature.” – zaključila je ravnateljica. 

Ministrica Blaženka Divjak je pozvala škole da što hitnije donesu plan nadoknade i poštuju potrebnu proceduru te zakonska ograničenja, a čitav postupak mora završiti do ponedjeljka 16. prosinca. Kad je riječ o subotama, Ministarstvo podsjeća kako osnovne škole, prema Zakonu o odgoju i obrazovanju, imaju petodnevni radni tjedan, a subotama mogu radit samo one koje imaju više od dvije smjene.

Komentari