Na inicijativu Udruženja hrvatskih obrtnika Nova Gradiška jučer je u prostorijama Udruženja održan radni sastanak s predstavnicima Grada Nova Gradiška i načelnicima općina čiji obrtnici gravitiraju u Udruženje obrtnika Nova Gradiška.

Radni sastanak vodio je predsjednik Udruženja obrtnika Nova Gradiška Tomislav Šimić, a nazočili su zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina, načelnik općine Cernik, Vitomir Žakić; načelnik općine Vrbje, Igor Jurišić; predsjednica Općinskog vijeća općine Rešetari, Milka Perković; pročelnik općine Davor, Ivica Marijanović; predsjednik Općinskog vijeća Nova Kapela, Ante Žagrić i ispred općine Staro Petrovo Selo, obrtnik, Žaljko Milošević.

Cilj sastanka bio je nastavak suradnje Udruženja obrtnika, Grada Nova Gradiška i općina kako bi zajedničkim snagama pridonijeli ka daljnjem oživljavanju gospodarstva i obrtništva, te rješavanju problema s kojima se obrtnici susreću, od nedostatka radne snage i upisa učenika u obrtnička zanimanja, do subvencija kojima se potiče obrtništvo u cjelini. Svi prisutni podržali su inicijativu takve suradnje i složili se oko daljnje suradnje i unapređenja odnosa. 

Zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina navela je da Grad Nova Gradiška nastavlja s radom na poticanju otvaranja novih obrta i gospodarskih subjekata malog i srednjeg poduzetništva. Dodala je i kako Grad postojećim poduzetnicima i obrtnicima sufinancira razne edukacije i odlaske na sajmove kako bi predstavili svoje proizvode i usluge, zatim prijave na ESIF zajmove i sufinanciranje kamata kredita. Također je pohvalila suradnju Grada i Udruženja obrtnika Nova Gradiška kao i njihov rad. 

Komentari
Prethodni članakProgram ”Zaželi” nastavlja se u Općini Staro Petrovo Selo
Sljedeći članakPripremljene brojne aktivnosti za Vatromet kulture u Novoj Gradiški