Deseti Dani elektroničkih medija, 23. Dani radija, 10. Dani televizije i 10. Dani interneta započeli su u LifeClass Termama u Svetom Martinu na Muri.

Sinoć su svečano uručene  novinarske radijske nagrade od  strane Hrvatske udruge radijskih nakladnika – HURIN. I ove godine, kao i svake do sada Radio Nova Gradiška nije ostao nenagrađen, domaćem radiju pripala je jubilarna nagrada – zlatna plaketa za 50. godina kontinuiranog rada, pogotovo u najtežim trenucima, na prvoj crti bojišnice u Domovinskom ratu, pa sve do današnjih i budućih dana. Među nagrađenima su također i Radio Bljesak Okučani za najbolji radijski jingle, te Radio Slavonija za najbolju humanitarnu akciju Uskrsni sajam, ali i za  20. godina kontinuranog rada.

Na ovogodišnjim Danima elektroničkih medija naglasak je na donošenju medijske strategije u Republici Hrvatskoj. 
Organizatori Dana elektroničkih medija su Hrvatska udruga radijskih nakladnika, Agencija za elektroničke medije i Nacionalna udruga televizija, dok su partneri Odašiljači i veze, Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti te Hrvatsko društvo skladatelja – Služba zaštite autorskih muzičkih prava. Jubilarni Dani elektroničkih medija održavaju se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Među visokim predstavnicima na Danima elektroničkih medija ove  godine sudjeluju  ministrica kulture, Nina Obuljen Koržinek  u panelu o medijskoj strategiji, te ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak, čiji panel nosi naziv  Djeca i mladi – Izazovi i opasnosti života u medijskom svijetu.

Nakon dodjeljenih nagrada, uslijedila je svečana večera, predstavljanje regionalnih centara na štandovima koji su bili ispunjeni autohtonim, domačim proizvodima, delicijama, pićima, a cijelo večer do ranoga jutra dobitnici nagrada slavili su sa svojim kolegama pjesmom , svirkom i plesom, zasluženo dobivene nagrade.

 

Ostale jubilarne nagrade otišle su u ruke sljedećim nakladnicima:

 1. godina:
 2. Studentski radio – UNION Dubrovnik
 3. Županijski radio Koprivnica

 

 1. godina
 2. Radio otok Krk Dobrinj
 3. Radio Drava Koprivnica
 4. Radio Slavonija Slavonski Brod
 5. Hrvatski katolički radio Zagreb
 6. Radio Marija Zagreb
 7. Narodni radio Zagreb
 8. Otvoreni radio Zagreb
 9. Saundset plavi 9 Zagreb
 1. godina
 2. Radio Zaprešić

 

 1. godina
 2. Radio Max Maruševac
 3. Radio Nova Gradiška

 

 1. godina
 2. Novosti Radio postaja Vinkovci
 3. Hrvatski radio Vukovar

                                                                                                                               

no images were found

Komentari
Prethodni članakEuropski tjedan strukovnog obrazovanja obilježen u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi u Novoj Gradiški
Sljedeći članakTreći “Let S Gavranom”: Izložba i pretpremijera filma o Miri Gavranu / Foto