Drugu godinu za redom u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi u Novoj Gradiški obilježava se Eurospki tjedan strukovnog obrazovanja. Poznat kao VET Week traje u periodu od 20. – 24. studenog i time se promoviraju vještine stečene u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Kako bi se naglasila važnost ovoga tjedna, učenici su sudjelovali u raznim aktivnostima. 

U ponedjeljak su profesori i učenici Elektrotehničke i ekonomske škole posjetili  u Osnovnu školu  Ljudevita Gaja kako bi učenicima osmih razreda predstavili svoju školu, smjerove i projekte u kojima sudjeluju.

U utorak je učenike Elektrotehničke i ekonomske škole posjetito poduzetnik Kristijan Šimičić  te održao predavanje za sve učenike na temu Moj poduzetnički put, a bilo je omogućeno i postavljanje pitanja poduzetniku. 

Što se tiče Mjeseca borbe protiv ovisnosti, u dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole 23.studenoga s početkom u 11 sati bit će upriličena izložba učeničkih radova iz svih gradskih i škola iz okolice  na temu ovisnosti, a potom će uslijediti i predavanje dr. sc. Siniše Zovka također na temu prevencije ovisnosti.

Zaključak ovoga tjedna bit će u petak, učenici Elektrotehničke i ekonomske škole posjetit će osmaše osnovne škole ”Mato Lovrak” gdje će prezentirati strukovno obrazovanje. 

Kako naglašavaju voditelji programa, nadaju se da će i dalje obilježavati Europski tjedan strukovnog obrazovanja, jer kroz taj tjedan obrazovanja promoviraju i Erasmus program sa kojim su učenici i više nego zadovoljni. 

Foto:ETŠ Nova Gradiška

Komentari
Prethodni članakEvakuacija učenika: Vježba u Novoj Gradiški
Sljedeći članakRadio Nova Gradiška, Radio Bljesak Okučani i Radio Slavonija osvojili nagrade na Danima elektroničkih medija!