U gradskom izložbenom prostoru u Ulici Karla Dieneša 2 sinoć je otvorena izložba 60 godina Radio kluba Nova Gradiška 9A1AAY.

Radio klub „Nova Gradiška“ je osnovan 27.12.1959.godine i član je zajednice tehničke kulture grada Nova Gradiška, kao i zajednice tehničke kulture Hrvatske ZTKH i hrvatskog radioamaterskog saveza HRS.

Kroz svoju bogatu povijest Radio klub je osvajao brojne diplome i pehare na raznim natjecanjima, ali je i dobitnik mnogih priznanja za svoja postignuća, a najveće priznanje je Državna nagrada tehničke kulture „Faust Vrančić”, što je i najveće državno priznanje koje se može dobiti. Članovi kluba veliki doprinos dali su i tijekom Domovinskog rata.

Nakon uvodne riječi, izložbu je službeno otvorio predsjednik Radio kluba Nova Gradiška 9A1AAY Željko Ivanišević:

-“Pozdravljam sve prisutne povodom otvaranja izložbe 60 godina Radio kluba u Novoj Gradiški. Napravili smo jedan presjek od prvih uređaja, prvih osvojenih pehara s natjacanja pa sve do današnjeg vremena. Mi smo dio zajednice tehničke kulture i naš cilj je prvenstveno širenje tehničke kulkture među mladima i odraslima. Zaljubljenici smo u tehniku, idemo na natjecanja i radimo s mladima.”

Kroz svoju bogatu povijest Radio klub je osvajao brojne diplome i pehare na raznim natjecanjima, ali je i dobitnik mnogih priznanja za svoja postignuća, a najveće priznanje je Državna nagrada tehničke kulture „Faust Vrančić”, što je i najveće državno priznanje koje se može dobiti. Članovi kluba veliki doprinos dali su i tijekom Domovinskog rata.

Osim raznih diploma i uređaja na izložbi možete pogledati i repetitor R0, kao i prvi radio prijemnik i predajnik star 60 godina.

Komentari
Prethodni članakPŠ Bili Brig: održana kreativna radionica za učenike i njihove roditelje
Sljedeći članakNovogradiški vatrogasci čiste prometnice, pozivaju na oprez