Poštovani prijatelji jutros,(1.svibnja), u 6 sati,naš ratni kolega Mladen Švađumović-poznatiji pod nadimkom Žungul krenuo je na hodočašće biciklom na 2000 kilometara dug put od rodnog nam Davora do špilje ukazanja Gospe u Lourdesu.
Ove godine se 25. hodočašće Hrvatske vojske i policije u Lourdes održava ( od 16. do 23. svibnja) pod geslom „Daruj nam mir“.
Sve ostale informacije kao i prvu,već objavljenu vijest možete pratiti na stranicama našeg Domaćeg radija-Radija Nova Gradiška-medijskog pokrovitelja,na frekvenciji 98,1Mhz ili putem live strima,a najbolje prateći njihov portal, http://radiong.hr
S obzirom na to kako nas je naš Davorac i suborac Žungul uspio ponovno,usudim se reći “mobilizirati”,točnije u suradnji spojiti braću Antuna,Daria i moju malenkost,u Zdenkov angažman ne sumnjajte,jer kada su u pitanju ovako hrabri podvizi ,on je uvijek na raspolaganju.

Prenosim Vam dio već objavljenog teksta kojeg je napisao naš brat Antun Matošević:
“Na 2000 kilometara dug put, biciklom od Davora do Lourdesa, odlučio se kao na osobni čin pokore i velike zahvalnosti Majci Božjoj za ostvarenu slobodu i domovinu nam Hrvatsku. Nije mu ovo prvi put da na sličan način, hodočašćem i molitvom, izražava privrženost kršćanskim vrijednostima. Pješačio je dva puta do Međugorja i dvadesetak puta do Voćina.
U Lourdesu, pred likom Gospe, pomolit će se za poginule i živuće branitelje, a naročito za one branitelje koji, kao križ, trajno nose posljedice ratnih strahota i ranjavanja. Invalide domovinskog rata”.
Mladene osim molitva naših obitelji u koje si već uključen,želimo ti sretan i blagoslovljen put,a ujedno koristim ovu jedinstvenu priliku da ti se zahvalim što si još više zbližio nas braću i iskreno se nadam kako će ovaj tvoj misionarski put zbližiti i ostale obitelji,
Neka Vas blagoslovi Gospodin i čuva!

Autor: Drago Matošević

 

Komentari
Prethodni članakVečeras u prostorijama POU M.A.Relković otvorenje izložbe
Sljedeći članakKoncert domoljubnih pjesama Bljesku u čast oduševio publiku (FOTO)