U čast Vojno-redarstvene operacije “Bljesak” u svečanom i dostojanstvenom izdanju, kako i dolikuje 22. obljetnici, održan je sinoć koncert domoljubnih pjesama.
Koncert je održan na središnjoj gradskoj pozornici koja je dodatno proširena zbog nastupa brojnih izvođača i tamburaškog sastava HRT-a kojim je ravnao diregent Siniša Leopold.
Iako je ovo prvi koncert ovakve vrste održan u Novoj Gradiški organiziran je vrhunski što svjedoče brojni posjetitelji koji se okupe u tolikom mnoštvu jedino za vrijeme subotnje večeri Novogradiškog glazbenog ljeta.
Koncert je prigodnim govorom otvorio gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić koji je obećao da će ova manifestacija postati tradicionalna. Program je vodio Branko Uvodić, a nastupali su – Klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“, Maks Hodžić, Igor Delač, Danijela Pintarić, Šima Jovanovac, Krunoslav Kićo – Slabinac i novogradiške pjevačke zvijezde-Barbara Dautović i Bernard Kumić Berny koji su izveli antologijske domoljubne pjesme Vice Vukova, Marka Perkovića – Thompsona, Ivice Šerfezija, legendarnog mjuzikla Alfija Kabilja i mnogih drugih.
Uz dvosatni koncert i bogati repertoar navedenih izvođača organizatori grad Nova Gradiška i Turistička zajednica grada Nova Gradiška poklonili su publici i koncert iznenađenja na kojemu su zajedno uz domaće tamburaše nastupili bivši članovi tamburaškog sastava “Bekrije”.

Komentari
Prethodni članakNa putu mira – Biciklom do Lourdesa-drži se generacijo
Sljedeći članak“Bljesak” – vojno redarstvena operacija RH / Video film “5 minuta za sjećanje”