Mnogi znaju za njihove avanture. Sjećate li se prošle? Putem Ukrajine (nuklearne elektrane Černobil), Gruzije, Armenije i Azarbajdžana došli su domoćne i gostoljubive Perzije – Irana.

Danas, nakon dvogodišnje pauze zbog koronakrize, cilj im je daleka Sahara, gorje Atlas, Marrakesh, Casablanca, vrata pustinje Ouarzazate, oaza rijeke Draa (Maroko)…

 

Zahvaljujući ljudima koji ih podržavaju, vozit će kroz Italiju, francusku Azurnu obalu (Cannes, Montpellier, Nicu), a kroz Gibraltarska vrata ući će u Afriku, kolijevku čovječanstva. Na tom će starom kontinentu hrvatskim simbolima i zastavom promovirati svoju domovinu, Brodsko-posavsku županiju i grad Novu Gradišku.

 

Vidjet će jedan od četiriju kraljevskih gradova (Marrakesh, u prijevodu s berberskog Božja zemlja) i njegovu srednjovjekovnu tržnicu, mjesto orijentalnih pripovjedača, krotitelja zmija i žonglera; atlantsku luku
u Casablanci; Hollywood u pustinji – marokanski pijesak na kojem su snimljeni poznati filmovi: Gladijator, Igre prijestolja, Mumija, Aladin… i napojiti i sebe i „konje” u Draa dolini. Kući neće letećim ćilimom, nego istim putom neistraženim mjestima.

S putovanja za dušu (i pamćenje), Mario-Ivan
karavana svakodnevno će se javljati putem
Facebook stranice kluba i novogradiškog radija.
Za još jedno poglavlje u „knjizi” putovnica
potrebna je njihova odvažnost i naša podrška.

Sretan im put!

Komentari
Prethodni članakDanas u Gradskom parku besplatna predstava i radionica „Generacija X Y Z”
Sljedeći članakPotez za pet: 40 Novogradiščana imalo mogućnost provjeriti imaju li zdravu jetru