Na Staru godinu u Novoj Gradiški, točno u 22.00 sata, po prvi puta bit će upriličeno puštanje svjetlećih lampiona. Želja organizatora, studentica Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, je okupiti što više ljudi dobre volje koji će zajedno pustiti svjetleće lampione u zrak i na nekoliko minuta stvoriti prekrasan prizor našeg grada Nove Gradiške, a sav novac koji prikupe od prodaje lampiona bi išao studentima likovne akademije slabijeg imovinskog statusa za kupnju okvira, platna i ostale opreme.

Pozivamo vas 31.12. da svi zajedno pustimo svjetleće lampione u zrak i time upotpunimo doček Nove 2017. godine. U 22.00h možete pustiti lampione i zaželjeti želje sa svojim najdražima. Utoplimo srca jedni drugima i ukrasimo tamno noćno nebo svjetlošću!

Prema legendi, puštanje svjetlećih lampiona u Kini nazivaju „nebeske svijeće“ ili „vatreni baloni“, a prema kineskom običaju se prije puštanja lampiona zamisli želja, ili zapiše na lampion, koja će se potom ostvariti pri dolasku u raj.

Od 19.00h na našem štandu, na Trgu Kralja Tomislava, možete kupiti lampione (od 20 – 30 kn) koje ćemo oko 22 h svi zajedno pustiti u zrak!

U organizaciji TZ Grada Nove Gradiške i Grada Nove Gradiške organizira se doček na otvorenom. I ove godine, kao što je već postala tradicija pozivamo vas na doček Nove godine 2017. na središnjem gradskom trgu u Novoj Gradiški.

Početak programa u 21.00 h, uz nastup TS Bekrije.

Dođite, ponesite sa sobom dobro raspoloženje i dočekajte novu 2017. godinu uz glazbu, ples, kuhano vino (5 kn) i neizostavni vatromet!!

TZ GRADA NOVA GRADIŠKA

Komentari
Prethodni članakHOS u Novoj Gradiški / Foto
Sljedeći članakHrvoje i Manda Pavić iz Oriovca i Radio Nova Gradiška darovali ljude u potrebi, akciji se pridružili Grad Nova Gradiška, vatrogasci…