PRONAŠLI UBOJITA SREDSTVA I ODMAH POZVALI POLICIJU

Dvije osobe su 2. siječnja, donijele odluku o dragovoljnoj predaji oružja i odmah pozvale policiju. Oko 11.10 sati, 29-godišnjak je pozvao policijske službenike u Postaji granične policije Vrpolje, nakon što je čisteći tavan obiteljske kuće pronašao ubojito sredstvo, dok je 30-godišnjak u blizini Donjih Bogićevaca pronašao eksplozivno sredstvo. Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, odmah su stigli na dogovorenu lokaciju i na siguran način preuzeli ubojita sredstva. Utvrdili su da se radi o trenutnoj tromblonskoj mini M60 i topničkom zrnu.
Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ i dalje je aktualna, te policija poziva građane da donesu odluku o dragovoljnoj predaji oružja, minsko-eksplozivnih sredstava i streljiva, te odmah pozovu policiju na broj telefona 192. U slučajevima dragovoljne predaje oružja nema sankcija za građane.

SPRIJEČEN U KRIJUMČARENJU CIGARETA

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod, policijski i carinski službenici, između ostalih, kontrolirali su vozača (u dobi od 32), putnike i autobus (bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka). Pritom su u prednjem dijelu autobusa, ispod hladnjaka, pronašli 20 šteka raznih cigareta, koje vlasnik (32-godišnjak, državljanin Bosne i Hercegovine), nije prijavio na ulazu u Republiku Hrvatsku. Daljnje postupanje i podnošenje prekršajne prijave protiv 32-godišnjaka, zbog prekršaja iz Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva Europske unije, preuzeli su službenici carine.

POLICAJCI ULOVILI NESAVJESNOG VOZAČA PORSCHEA

Na autocesti A3, kod Brodskog Stupnika, 2. siječnja, oko 13.40 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, ulovili su vozača Porschea, da juri nepropisnom brzinom od 207 kilometara na sat. Za upravljačem osobnog automobila bio je 44-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Policajci su nesavjesnog vozača, isključili iz promet, te kaznili novčanom kaznom. Također su mu izrekli zaštitnu mjeru zabrane korištenja inozemnom vozačkom dozvolom na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

ISKLJUČEN IZ PROMETA I ZADRŽAN U POLICIJI NA OTRIJEŽNJENJU

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, u Kovačevcu su nadzirući promet, zaustavili osobni automobil, kojim je upravljao alkoholizirani 34-godišnjak. Policajci su alkotestom u vozačevu organizmu očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 1.88 promila, kojeg su odmah isključili iz prometa i zadržali u policiji na otriježnjenju. Vozač je prekršajno prijavljen Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu, zbog težeg prometnog prekršaja za koji je sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, propisana novčana kazna u iznosu od 5 do 15 tisuća kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana.

Izvor:PU brodsko posavska/ Foto: Ilustracija

Komentari