Veselo, zabavno, raspjevano, riječi su kojima se najbolje može opisati sinoćnja fešta u Novoj Kapeli upriličena povodom Dana općine i blagdana svete Klare.

Poslijepodnevni dio programa bio je iznimno bogat, održani su mini turnir u rukometu za djevojčice, vježbe vatrogasne mladeži od 6 do 12 godina na kojima su sudjelovale ekipe mladeži DVD-a Nova Kapela – Batrina, Seoce, Bili Brig, Magić Mala i Srednji Lipovac.

Tradicionalno, upriličena je i cestovna utrka “Stara Kapela – Dragovci – Batrina – Nova Kapela”, utrka konjskih zaprega te nogometna utakmica između domaćeg “Slavonca” i Nogometnog kluba “Batrina”.

Uslijedila je pučka fešta na ljetnoj pozornici u Novoj Kapeli uz nastup domaćih, lokalnih snaga, Pjevačke skupine Udruge umirovljenika općine Nova Kapela i Pjevačke skupine “Golubice”. Atmosferu su, potom, do “usijanja” podigli članovi Tamburaškog sastava “Fijaker” iz Osijeka. Nizali su se hitovi, a brojni posjetitelji izvrsno se zabavili uz brojne hitove ovog renomiranog sastava. Točno u 10,00 sati krenuo je i vatromet, na radost brojnih žitelja, posebice mladih.

Iznimno je ponosan na sve viđeno i doživljeno načelnik Općine Nova Kapela Ivan Šmit:

– Lijepo je i ove godine vidjeti ovoliki broj ljudi okupljenih u Novoj Kapeli. Potvrda je to da ljudima treba druženja, što više zajedništva, stoga su, iz godine u godinu ovakva događanja sve posjećenija. Želim zahvaliti svima koji su se uključili u obilježavanje Dana općine i blagdana svete Klare. Večeras je podijeljeno tisuću porcija besplatnog čobanca i fiša koji su skuhale domaće snage, članovi lovačkih udruga “Kuna” Batrina, “Babja gora” Nova Kapela i “Fazan” Siče te ribičkih udruga “Vlakanac” Siče i “Štuka” Nova Kapela. Hvala izvođačima programa, udrugama, posjetiteljima, svima. Velika je ovo stvar za našu općinu, a ja samo mogu reći da idemo dalje. Radimo i gradimo, krećemo s demografskim mjerama, sve kako bi zadržali naše stanovništvo i učinili im život boljim i ljepšim – kaže Šmit.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakRakonić sa svojom reprezentacijom srebrni na završnom turniru Nations Challengea
Sljedeći članakKreće najbogatiji kulturno-zabavni tjedan godine u našem gradu