Hrvatska teniska reprezentacija do 12 godina u kojoj je jedna od snaga i  Novogradiščanin Fran Rakonić osvojila je drugo mjesto najjačeg europskog ljetnog turnira za reprezentacije – Tennis Europe Nations Challenge. 

Nakon što su u kolima prije finala Fran i ostali reprezentativci uvjereno pobijedili reprezentacije Rumunjske i domaćine Francuske, zadnju prepreku, reprezentaciju Belgije ipak nisu uspjeli svladati. 

Belgijanci su u sva tri finalna meča bili nadmoćniji od reprezentacije Hrvatske. Sebastien Cauhape pobijedio je nakon velike borbe Frana Rakonića (7:5, 1:6, 7:6(3)), a Louis-Lou Langenaken je bio bolji od Antonija Voljevca – 6:4, 6:0. Nakon što je pobjednik bio odlučen, Rakonić i Salopek predali su susret parova Cauhapeu i Maurauu bez borbe za konačnih 3:0.  

Igrači trenera Danijela Dvornika tako nisu uspjeli obraniti prošlogodišnji naslov najbolje reprezentacije Europe, te su okićeni srebrnim medaljama. 

Za napomenuti je kako je ovo najveći uspjeh karijere našeg mladog talentiranog Novogradiščanina Frana Rakonića koji je od svojih prvih koraka u bijelom sportu nevjerojatnom brzinom napredovao i u kratkom roku postao članom reprezentacije. Znamo kako Fran ne voli gubiti, te bi mu zlato kao i svakom sportašu bilo draže. Za zlatne medalje ovakvih prestižnih natjecanja Fran ima još puno vremena i ne sumnjamo kako će ih nizati jednu do druge.

Do sljedećeg natjecanja, Fran, uživaj u srebru, ionako smo se prije mjesec dana uvjerili kako svijet voli Srebrne. 

 

Komentari
Prethodni članakMladi dvojac na gitari i klaviru oplemenio novogradišku ljetnu večer
Sljedeći članakPučka fešta u Novoj Kapeli okupila nekoliko tisuća posjetitelja / foto