Tijekom vikenda, na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirano je 17 kaznenih djela.

Na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave zabilježeno je sedam prometnih nesreća, dvije s ozlijeđenim osobama i pet s materijalnom štetom.

Iz područja javnog reda i mira evidentirana su četiri događaja narušavanja javnog reda i mira.

Uhićena tri počinitelja više teških krađa

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s ispostavom Vrpolje dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom osumnjičenika u dobi od 29, 18 i 16 godina zbog sumnje u počinjenje osam kaznenih djela teških krađa. Naime, navedeni su u vremenskom razdoblju od studenoga prošle godine do kraja ožujka ove godine na području više općina otuđivali gorivo iz radnih strojeva, te u dva navrata otuđili sedam svinja. Materijalna šteta se procjenjuje na iznos od 7000 eura. Policijski službenici protiv osumnjičenika podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih kaznenih djela.

Vlasnik psa prekršajno sankcioniran

Na području Općine Stara Gradiška, dana 6. travnja, oko 19 sati, pas kojeg 63-godišnji vlasnik nije držao pod nadzorom je izašao iz dvorišta na ulicu, te ugrizao 40-godišnjaka.
Policijski službenici protiv 63-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te također dostavljaju izvješće Veterinarskoj inspekciji.

Alkoholiziran narušavao javni red i mir

Dana 6. travnja u 16.20 sati u Slavonskom Brodu u Naselju Andrije Hebranga, 64-godišnjak je narušavao javni red i mir vikom i galamom, vrijeđajući zaposlenicu ugostiteljskog objekta. Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, uhitili su 64-godišnjaka i priveli u policijsku postaju. Alkotestom je u organizmu navedenog očitana koncentracija alkohola u iznosu od 1,16 promila. Policijski službenici protiv 64-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Upravljao pod zabranom, priveden u policijsku postaju

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, nadzirući promet dana 5. travnja, u 18.05 sati, u Novoj Gradiški u Ulici Ljudevita Gaja, kontrolirali su osobni automobil kojim je upravljao 35-godišnjak. Utvrđeno je da upravlja prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno zbog negativnih prekršajnih bodova vozačka dozvola mu je poništena te nakon toga nije položio vozački ispit. Također je upravljao za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom te je uhićen i priveden u policijsku postaju. Policijski službenici protiv 35-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.  

Komentari
Prethodni članakBrodsko-posavska županija nastavlja pružati potporu razvoju visokog školstva i radu Sveučilišta u Slavonskom Brodu
Sljedeći članakGradski muzej Nova Gradiška poziva na otvorenje izložbe Mihaela Puntarića