Gradski muzej Nova Gradiška poziva vas na otvorenje izložbe djela umjetnika Mihaela Puntarića “PROSTOR SLOBODE” koje će se održati u  četvrtak, 11. travnja, u 19 sati u galeriji muzeja.

Životopis:

Mihael Puntarić rođen je u Zagrebu 1983. godine. Završio je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, odjel Keramike, generacija 2002. Kao učenik sudjeluje na svojim prvim izložbama pod vodstvom prof. Cvitić Znidarčić.
2010. godine diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, Nastavnički odsjek. Svoj studij završio je pod mentorstvom Damira Sokića i Ante Rašića te još za vrijeme studija bio je suradnik na nekoliko nagrađivanih projekata u Hrvatskoj i BiH kao član udruge Odo’ja.
2013. godine odlazi u Kanadu, Vancouver te tamo živi i radi godinu dana nakon čega se vraća u Zagreb. Bio je redovni član HDLU, od 2016. – 2021. te radio kao stručni suradnik. Od 2017. godine radi kao profesor u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, na odjelu Keramike. Tijekom godina sudjelovao je na više od petnaest skupnih i samostalnih izložbi.

Komentari
Prethodni članakPU Brodsko-posavska: Tijekom vikenda evidentirano 17 kaznenih djela
Sljedeći članakU Drežniku održana večer pučkih igrokaza